Igokea gostuje kad Borca u petom kolu ABA lige:Po pobjedu u Čačak

M. Z.
Igokea gostuje kad Borca u petom kolu ABA lige:Po pobjedu u Čačak

LAKTAŠI - Pohod na četvrtu pobjedu u ABA ligi ove sezone košarkaši Igokee imaće u nedjelju od 17 časova protiv Borca.

Četa trenera Vladimira Jovanovića sa dosta samopouzdanja ide u Čačak, svjesna da je tamo očekuje vruć teren jer domaći klub ima skor 2-2, a poražen je u posljednje dvije utakmice, tako da se sada mora “vaditi” pred svojim navijačima. Ipak, Aleksandrovčani su ove sezone pokazali da nisu ekipa protiv koje će se druge uzdizati. Nakon uvodnog poraza od realno kvalitetnije Crvene zvezde uslijedile su tri pobjede, ali i nesrećan poraz od Tofaša u Ligi šampiona nakon produžetka i na jednu loptu. Posljednji međusobni susret dobili su Čačani upravo na svom terenu, ali je Igokea slavila u prvih pet obračuna u ABA ligi.

- Borac je u dobroj formi i otvorio je sezonu sa dve veoma velike pobede. Pokazao je na domaćem terenu i protiv Crvene zvezde da može parirati i jačima od sebe. Posebno su nezgodni na domaćem terenu, gde igraju brzo, sa puno tranzicije, protivnika napadaju u leđa i puno poena postižu iz kontranapada. Mislim da nas čeka jako zahtevna utakmica u kojoj moramo da zaustavimo njihovu tranziciju i budemo defanzivno dobri. Pojačali su se iskusnim Danilom Tasićem, što će im sigurno dati još jednu dimenziju u igri. Imamo svoje kvalitete, pripremamo se najbolje što možemo i nadam se da ćemo odigrati onako kako smo trenirali - rekao je Jovanović.

Ujedno, biće to prva utakmica plejmejkera Borca Darka Talića protiv svog nekadašnjeg kluba za kojeg je odigrao sedam sezona. Ekipu iz Republike Srpske nakon ove utakmice očekuje susret drugog kola Lige šampiona protiv Mursije u gostima. Taj meč na rasporedu je 1. novembra od 18.30 časova. Parovi petog kola, subota: Budućnost - Mega (19), Cedevita Olimpija - Studentski centar (21); nedjelja: Borac - Igokea (17); ponedjeljak: Mornar - Krka (18), Partizan - Crvena zvezda (20). FMP - Split, Zadar - Cibona (igrano u petak).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana