Igokea gostuje FMP-u u 19. kolu ABA lige: Zaustaviti skok “pantera”

Milan Zubović
Igokea gostuje FMP-u u 19. kolu ABA lige: Zaustaviti skok “pantera”

LAKTAŠI - Priliku da vežu dvije pobjede u ABA ligi košarkaši Igokee imaće u nedjelju od 17 časova kada gostuju FMP-u u 19. kolu.

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića slavili su protiv Borca u prošlom kolu na svom terenu i stigli do 11 pobjede, a svi u taboru žele da novom pobjedom naprave uvertiru za dva izuzetno teška meča koja ih očekuju sa Partizanom i Budućnosti. Prvi susret ove sezone pripao je “panterima” koji su slavili u Laktašima poenima Bojana Subotića u posljednjoj sekundi meča. Tim porazom prekinuli su seriju od četiri trijumfa, ali su nakon njega vezali pet pobjeda i probili se na prvo mjesto tabele. “Igosi” su spremni da se revanširaju za taj poraz, a u sastavu neće biti Harisa Delalića koji je prije prošlog kola napustio ekipu i otišao u MZT iz Skoplja.

- Ako gledamo roster, FMP je sigurno jedna od najboljih ekipa u ABA ligi i mesto na kojem se trenutno nalaze nije ono što su očekivali da bude, a koje po snazi ne zaslužuju. Imali su turbulentnu sezonu do sada, promenili dva trenera tako da će sigurno biti reakcije igrača posle ove doselekcije i dolaska novog kormilara što nama ovo gostovanje može da učini teškim. Sa Maticom Rebecom, Ognjenom Kuzmićem, Bojanom Subotićem Vojislavom Stojanovićem, Kajlom Fosterom to je potpuno nova ekipa u odnosu na početak sezone. Biće nam potrebno puno koncentracije da sprovedemo neke naše planove u delo, ali i da odgovorimo na njihovu čvrstu igru i kontrolišemo skok - izjavio je Jovanović koji je upravo u FMP-u počeo trenersku karijeru i imao prvi samostali posao.

Nikola Marić sa Džekijem Karmajklom čini centarski tandem Igokee i dobro koristi ukazane minute nakon odlaska Zorana Nikolića.

- FMP je jako nezgodna ekipa koja je pretrpjela velike promjene u timu, a uz to i dva trenera. U provm dijelu sezone doživjeli smo poraz od njih i sada nastojimo da se što bolje spremimo i kući vratimo s pobjedom - rekao je Marić.

S druge strane FMP-u ne ide onako kako je planirano ove sezone. Pet pobjeda i 13 poraza definitivno nije ono što su očekivali. Prvo je ceh platio trener Nenad Stefanović umjesto kojeg je stigao Stevan Mijović, ali je i on otišao nakon malo više od mjesec dana umjesto kojeg je stigao Saša Nikitović. Utakmica protiv Igokee mladom srpskom treneru biće povratnička u ABA ligu jer je samostalno vodio Crvenu zvezdu 2011. i Olimpiju u sezoni 2018/19.

Ostali parovi

Tokom vikenda biće odigrane samo dvije utakmice ovog kola, a zanimljivo je da će u ponedjeljak na rasporedu biti čak tri dok će preostale dvije biti igrane u utorak. Parovi, subota: Borac - Cedevita Olimpija (19). Nedjelja: FMP - Igokea (17). Ponedjeljak: Budućnost - Crvena zvezda (17), Partizan - Split (19), Mornar - Cibona (21). Utorak: Krka - Studentski centar (17), Zadar - Mega (19).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana