Igokea gost Tofaša u petom kolu Lige šampiona: Posljednji voz za top 16

Milan Zubović
Igokea gost Tofaša u petom kolu Lige šampiona: Posljednji voz za top 16

BURSA - Posljednji voz za plasman u baraž top 16 faze Lige šampiona košarkaši Igokee juriće večeras od 18 časova na gostovanju kod Tofaša.

Ekipa iz Republike Srpske nije ostvarila trijumf u prva četiri kola grupe H, ali i pored toga ima šansu da se domogne treće pozicije na tabeli koja donosi dvije utakmice baraža i okršaj sa drugoplasiranim timom grupe G, gdje PAOK i Hapoel Jerusalim imaju skor 3-1, a Galatasaraj i Benfika 1-3. Jedinu pobjedu tim iz Burse upisao je u Laktašima, 104:102, u prvom kolu nakon produžetka, tako da je četi Vladimira Jovanovića potrebna pobjeda sa više od dva poena razlike da prestigne rivala na tabeli kao i to da u posljednjem kolu grupne faze ova dva tima ostvare isti učinak.

Sa velikim optimizmom Jovanovićeva četa ulazi u ovaj okršaj. U ABA ligi blista, vezala je pet pobjeda, jedno vrijeme bila prva na tabeli i samo Crvena zvezda joj je uz rame. Ipak, do sada im se nije dalo da sjajne partije sa regionalnog plana prenesu u FIBA takmičenje mada svi u klubu vjeruju da je konačno došao i taj trenutak, odnosno da naprave iskorak. U domaćoj utakmici sa istim rivalom izvukli su produžetak u posljednjim sekundama da bi u dodatnih pet minuta imali šut za pobjedu ili bar novi produžetak, u čemu nisu uspjeli.

- Vrlo dobro znamo šta nam donosi pobjeda, a šta poraz. Sa trijumfom idemo u baraž, dok porazom ispadamo iz daljeg takmičenja. Svjesni smo toga, tako da moramo dati sve od sebe i biti maksimalno koncentrisani da bismo stigli do slavlja. Igramo protiv jake ekipe i od prvog minuta treba da krenemo energično. Tofaš jako dobro igra u tranziciji, što moramo da zaustavimo kao i njegovu igru u piku koju inače dobro branimo protiv timova u ABA i Ligi šampiona. Vjerujem da ćemo trijumfovati jer smo imali šansu i u prvom meču, a sada igramo u mnogo boljoj formi - izjavio je Kondić.

Drugi meč petog kola ove grupe sutra od 20.30 časova igraju Mursija i Dertona, dok posljednje kolo, koje je na rasporedu 20. decembra, donosi obračune Igokee i Dertone (18), te Tofaša i Mursije (18).

Grupa H

1. Dertona  4        4        0        348:323      8

2. Mursija 4        3        1        340:277      7

3. Tofaš    4        1        3        358:396      5

4. Igokea    4        0        4        296:346      4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana