Igokea formira tim

G.S.
Igokea formira tim

LAKTAŠI - Odmah nakon angažovanja Nenada Stefanovića za trenera uprava Igokee počela je sa formiranjem ekipe koja će iduće sezone po peti put nastupiti u grupnoj fazi Lige šampiona.

Prije mladog stručnjaka iz Srbije stigao je Vojin Ilić iz sarajevske Bosne da bi potom Velibor Milovanović produžio ugovor, zatim je stigao Amerikanac Sakar Anim, dok je vjernost ekipi produžio i kapiten Dragan Milosavljević. Ostanak Milosavljevića predstavlja veliko pojačanje jer je riječ o iskusnom igraču kojem će ovo biti treća sezona u ekipi iz Republike Srpske, a ugovor je produžen na obostrano zadovoljstvo.

- Kapiten se nije dvoumio o nastavku saradnje, ostaje da svojim iskustvom i zalaganjem na terenu pomogne ekipi Nenada Stefanovića da ostvari zacrtane ciljeve - poručeno je iz kluba.

Njemu će biti deveta sezona ABA lige, a u protekloj je prosječno bilježio 9,7 poena, 3,5 skokova i 2,2 asistencije za 24 minuta. Anim je rođen 1997. u Mineapolisu, visok 196 cm, igra na poziciji beka i karijeru je započeo na koledžu Market golden igl. Nakon igara u NCAA ligi igrao je za razvojni tim Los Anđeles Klipersa u G ligi nakon čega je otišao u Evropu. Tu je prvo zaigrao za Bajrojt da bi potom bio član italijanske Ređo Emilije, dok u Igokeu stiže iz Hapoel Eliata. Prošle sezone za izraelski tim prosječno je bilježio 12,7 poena, 3,1 skok i 1,2 asistencije. Ekipa iz Aleksandrovca želi da popravi utisak iz prošle sezone kada su očekivali prolazak dalje, a upisali svih šest poraza u teškoj grupi. Sada s nestrpljenjem očekuju 26. jun kada je zakazan žrijeb. Direktan plasman obezbijedio je 21 klub i to, Peristeri, Promiteas, Kolosos, AEK (Grčka), Mursija, Unikaha, Tenerife, Manresa (Španija), Kemnic, Vircburg, Vehta (Njemačka), Karšijaka, Galatasaraj, Manisa (Turska), Nanter, San Kventin (Francuska), Makabi Ramat Gan, Hapoel Holon (Izrael), Ređiana, Tortona (Italija), Šćećin, Vroclav (Poljska), Ostende (Belgija), Sombatelj (Mađarska), VEF Riga (Letonija), Ritas (Litvanija) i FMP (Srbija). Preostala tri učesnika biće poznata nakon kvalifikacija u kojima će nastupiti 24 tima.

Odlasci

Pored trenera Marka Cvetkovića jedini odlazak iz Igokee za sada je Kosta Kondić. Mladi bek koji može da pokrije poziciju plejmejkera postao je član Mege gdje će sarađivati sa nekadašnjim trenerom Markom Baraćem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana