Igokea domaćin Tofašu u prvom kolu Lige šampiona: Do pobjede sa mnogo energije

Milan Zubović
Igokea domaćin Tofašu u prvom kolu Lige šampiona: Do pobjede sa mnogo energije

LAKTAŠI - Prvo iskušenje u Ligi šampiona ove sezone košarkaši Igokee imaće večeras od 18.30 časova kada im na noge stiže Tofaš.

Aleksandrovčani će prvi put odmjeriti snage sa ovim turskim klubom, mada su prethodnih sezona redovno igrali sa predstavnicima ove zemlje Turk Telekomom, Galatasarajem i Bahčešehirom, tako da im nije nepoznat kvalitet tima koji stiže iz te lige. Baš kao i Igokei ekipi iz Burse biće ovo četvrti nastup u renomiranom FIBA takmičenju, gdje su najveći uspjeh ostvarili pretprošle sezone, kada su igrali četvrtfinale, dok su prošle stali u plej-inu. Zlatni period ovog kluba u vezi je sa krajem prošlog milenijuma kada su dvije godine zaredom bili šampioni (1999. i 2000), dok su prvu titulu osvojili 1993. godine.

Potom su sa dosta različitog uspjeha nastupali u domaćem šampionatu, a prošlu sezonu završili su na sedmom mjestu. To je značilo rastanak sa grčkim stručnjakom Dimitrisom Pfirtisom, dok se vratio Orhun Ene, koji je ekipu vodio od 2015. do 2020, kada je postao selektor Turske. Ekipu čini šest Amerikanaca koji su stigli pred početak sezone, a Džej Džej O'Brajan je dobro poznato lice, jer je bio član Budućnosti.

Tu je još pet domaćih igrača, kao i iskusni Mostarac Željko Šakić, koji je takođe stigao ovog ljeta. Tofaš je do sada odigrao tri utakmice u domaćem šampionatu i pri tome pobijedio Samsunspor u prvom i Merkezefendi u trećem kolu, dok je u drugom poražen od Bešiktaša koji vodi Dušan Alimpijević.

S druge strane pobjedom protiv Studentskog centra Igokea je napravila lijepu uvertiru za ovaj susret i uhvatila ritam za predstojeće izazove u Ligi šampiona, gdje za cilj ima prolazak među 16 najboljih timova. U ekipu bi trebalo da se vrati Nemanja Gordić, koji je propustio meč sa Podgoričanima zbog stomačnog virusa.

- Očekuje nas početak takmičenja u Ligi šampiona i ekipa koja je skup odličnih pojedinaca, koji imaju neverovatno veliki individualni kvalitet, posebno napadački, tako da će biti veoma izazovno. Biće nam potrebno mnogo energije i koncentracije da odigramo dobru košarku. Nadam se da ćemo posle ove dve pobede pokazati svoj kvalitet na domaćem terenu i da ćemo odigrati požrtvovano - rekao je trener Igokee Vladimir Jovanović.

Pored ovog meča u grupi H večeras se još sastaju Tortona - Mursija (20.30).

Milosavljević

Kapiten tima Dragan Milosavljević vjeruje da će pobjedom krenuti u Ligu šampiona.

- Tofaš je sjajna ekipa koja igra dosta brzo sa kombinacijom domaćih i američkih košarkaša. Sigurno je da nas očekuje težak meč, ali igramo kod kuće tako da moramo pokazati veliku želju, energiju i borbenost pre svega kroz čvrstu igru u odbrani tokom svih 40 minuta. Uz našu rotaciju koju imamo nadam se dobroj utakmici - naglasio je Milosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana