Igokea domaćin Studentskom centru u trećem kolu ABA lige: Agresivno na “studente”

Milan Zubović
Igokea domaćin Studentskom centru u trećem kolu ABA lige: Agresivno na “studente”

LAKTAŠI - Treće kolo ABA lige donosi duel Igokee i Studentskog centra koji će u subotu od 17 časova odmjeriti snage u Laktašima.

Biće to druga utakmica Igokee na domaćem terenu ove sezone nakon susreta sa Crvenom zvezdom na premijeri i teško izvojevane pobjede na gostovanju kod Splita. Ekipa iz Podgorice nije posebno atraktivan tim, ali igra u odličnoj formi na početku takmičenja. Upisala je dvije pobjede, doduše protiv Splita i Zadra, ali je velike mogućnosti najavila trijumfom protiv Partizana u finalu ABA superkupa. Igokea se uzda u tradiciju, jer do sada nije poražena na svom terenu od “studenata”, a sastali su se samo dva puta.

- Očekuje nas utakmica protiv veoma kvalitetne ekipe koja je možda u najboljoj takmičarskoj formi od svih timova u ABA ligi. Fenomenalno su odigrali ABA superkup i nastavili sa dobrim partijama u prva dva kola. Vidi se da su dugo sa istim trenerom i prepoznaje se njegov rad, košarkaški su pismeni u napadu i odbrani, pravili su pametnu doselekciju tako da igraju sjajnu timsku košarku. Biće zahtevna utakmica u svakom smislu za nas što će tražiti dobru koncentraciju da odgovorimo ovim što smo pripremili. Nadam se da ćemo igrati tako, odnosno da budemo čvrsti i agresivni u odbrani i da tu prvu utakmicu posle pobede u prošlom kolu odigramo na pravi način - rekao je trener Igokee Vladimir Jovanović.

Dugogodišnjem članu Igokee Marku Jošilu biće ovo peti susret sa “studentima” u dresu ekipe iz Aleksandrovca.

- Čeka nas teška i izazovna utakmica protiv Studentskog centra s obzirom na to da su igrači tog tima dugo zajedno i imaju kontinuitet rezultata. Dobro se poznaju, uigrani su i sigurno da neće biti lako odbraniti domaći teren. Naravno, jako smo motivisani da dođemo do druge pobede ove sezone pogotovo nakon slavlja u Splitu i sada želimo da napravimo trijumfalni niz. Verujem da će svi moji saigrači dati maksimum te da će to biti dovoljno za pobedu - istakao je Jošilo.

Parovi trećeg kola, subota: Cedevita Olimpija - Split (15), Igokea - Studentski centar (17), Budućnost - Krka (19), Partizan - Cibona (21). Nedjelja: Borac - Crvena zvezda (18). Ponedjeljak: FMP - Mega (20).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana