Igokea domaćin Studentskom centru u 26. kolu ABA lige: Pobjeda daje nadu za plej-of

Milan Zubović
Igokea domaćin Studentskom centru u 26. kolu ABA lige: Pobjeda daje nadu za plej-of

LAKTAŠI - Posljednja utakmica 26. kola ABA lige biće odigrana večeras od 18 časova u Laktašima gdje će Igokea ugostiti Studentski centar.

To je trebalo da bude posljednji meč ligaškog dijela takmičenja, ali zbog brojnih odgađanja utakmica tokom sezone ostalo je još nekoliko da budu odigrane, a među njima je i meč Mornara i Igokee naredne nedjelje (18 časova). Ekipa iz Aleksandrovca u dobrom je ritmu. Prije gostujućeg poraza od Partizana vezala je četiri pobjede kojima se uključila u borbu za osmo mjesto na tabeli upravo ekipa iz Podgorice sa učinkom 11-14. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića imaju skor 9-15 i teoretski se mogu dokopati te pozicije, ali moraju dobiti preostala dva meča uz poklapanja još nekih rezultata. U slučaju da dvije ekipe završe takmičenje sa istim skorom prednost će imati ona ekipa koja je bolja u međusobnom skoru, dok će biti formirana mini tabela.

- Čeka nas zahtevna utakmica u svakom smislu jer je naš naredni protivnik odlična ekipa, miks starijih i mlađih igrača. Igraju veoma dobro u poslednje vreme naročito nakon povratka prvog plejmejkera. Jako su nezgodni u tranziciji, puno trče i šutiraju za tri poena pa će biti posebno zahtevno u odbrani. Mislim da imamo svoje adute i kvalitete te se pripremamo najbolje što možemo. Ako ispoštujemo te neke stvari s treninga bićemo zadovoljni na kraju - rekao je trener Igokee Vladimir Jovanović.

Povratnik na teren nakon šestomjesečne pauze Darko Talić vjeruje u uspjeh svoje ekipe protiv Podgoričana.

- Želimo da nastavimo kontinuitet dobrih igra. Bez obzira na poraz od Partizana sve utakmice smo odigrali s dobrom energijom i dobrim pristupom što želimo da prenesemo u predstojeću utakmicu. Nadamo se velikoj odzivu publike jer ćemo dati sve od sebe da slavimo pobjedu - istakao je Talić.

Prvi meč ove sezone Studentski centar je dobio rezultatom 104:85, baš kao i drugi meč koji je igran u Podgorici. Jedinu pobjedu u tri dosadašnja susreta Igokea je izborila na svom terenu prije malo više od godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana