Igokea domaćin FMP-u: Povrede ne smiju biti izgovor

Milan Zubović
Igokea domaćin FMP-u: Povrede ne smiju biti izgovor

LAKTAŠI - Šesto kolo ABA lige zatvoriće Igokea i FMP u Laktašima, a utakmica je na rasporedu večeras od 18 časova.

Domaćin je u sjajnoj seriji na Jadranu, gdje je nakon poraza od Crvene zvezde vezao četiri pobjede, što mu je donijelo plasman u vrh tabele, dok će sada naspram sebe imati ekipu koja je niz od dvije pobjede prekinula slavljem protiv Splita, što je bio treći trijumf sezone. “Panteri” leže ekipi iz Republike Srpske, koja je na domaćem terenu upisala pet pobjeda u sedam odmjeravanja snaga, a pet godina nema poraza od iste ekipe. Tim Vladimira Jovanovića doživio je težak poraz u drugom kolu Lige šampiona kod Mursije, mada je bio desetkovan povredama Stefana Mudija, Marka Jošila i Džekija Karmajkla, koji su pod velikim znakom pitanja i za ovaj meč.

- Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja je ubedljivo slavila u prošlom kolu. FMP igra sa velikim samopouzdanjem i velikom energijom, a pokriven je na svim pozicijama. Posle ovog gustog rasporeda i svih obaveza koje smo imali u proteklom periodu, teškog puta i gostovanja u Španiji, očekujemo da na domaćem terenu odigramo puno bolje sa većom energijom i koncentracijom. Imamo kadrovskih problema, ali to ne treba da nam bude izgovor i veći motiv. Nadam se da ćemo to o čemu pričamo pokazati na terenu - izjavio je Jovanović.

U odsustvu prvog plejmejkera Mudija očekuje se veći broj minuta za mladog Ognjena Stankovića, koji je dobijao prilike na tri utakmice ove sezone u ABA.

- Očekuje nas težak meč protiv agresivne ekipe koja dobro trči i moramo dobro da branimo njihov kontranapad te odbranimo domaći teren - rekao je Stanković.

Ostali rezultati: Studentski centar - Krka 84:70, Cibona - Mornar 73:72, Cedevita Olimpija - Borac 82:78, Mega - Zadar 91:81. Split - Partizan, Crvena zvezda - Budućnost (igrano sinoć).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana