Igokea domaćin “crno-bijelima” u 20. kolu ABA lige

M. Z.
Igokea domaćin “crno-bijelima” u 20. kolu ABA lige

LAKTAŠI - Sve je spremno za novi košarkaški spektakl u Laktašima, gdje će u nedjelju od 17 časova Partizan biti gost Igokee u 20. kolu ABA lige.

Navijači će ispuniti dvoranu do posljednjeg mjesta jer se traži ulaznica više i pored cijene od 40 maraka.

Loša forma krasi oba tima pred ovu utakmicu. Domaćin je poražen od FMP-a u prošlom kolu i bila je to jedna od najlošijih utakmica Igokee ove sezone, dok je Partizan šokirao navijače porazom od Splita, potom i Bajerna, oba na domaćem terenu.

Prema trenutnom stanju na tabeli, ova dva kluba igrala bi četvrtfinale plej-ofa regionalnog takmičenja. Igokea je šesta sa učinkom 11-8, a Partizan treći sa 13-6. Domaćin bi se pobjedom iskupio za poraz od “pantera” u prošlom kolu i uključio u borbu za četvrto mjesto na tabeli, dok bi trijumf “crno-bijelih” smirio strasti nakon poraza od Bavaraca u Evroligi, a sve to pred finalni turnir Kupa Radivoja Koraća. Igokea je dobila prvi meč ove sezone, igran u Beogradu, dok je prije toga poražena u pet međusobnih odmjeravanja snaga. Ekipa iz Republike Srpske slavila je šest puta protiv beogradskog tima na svom parketu u 12 mečeva, a “crno-bijeli” su osvojili prošlogodišnji turnir koji je Igokea organizovala u sklopu proslave pola vijeka postojanja.

Ostali parovi, subota: Cedevita Olimpija - FMP (17), Split - Budućnost (19), Cibona - Krka (21). Nedjelja: Mega - Mornar (12), Igokea - Partizan (17), Crvena zvezda - Zadar (19), Studentski centar - Borac (21). Poslije ovog kola slijedi pauza u ABA ligi zbog odigravanja nacionalnih kupova kao i nastupa reprezentacija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana