Igokea dočekuje podgorički tim u osmom kolu ABA lige: “Bivši” ruše Budućnost

Milan Zubović
Igokea dočekuje podgorički tim u osmom kolu ABA lige: “Bivši” ruše Budućnost

LAKTAŠI - Umorni od dvije iscrpljujuće utakmice u posljednjih sedam dana košarkaši Igokee ugostiće Budućnost u subotu, a meč osmog kola na rasporedu je od 17 časova.


Gostujuća pobjeda nad Partizanom vratila je ekipu iz Aleksandrovca na pravi kolosijek regionalnog takmičenja dok je na gostovanju kod Dertone upisan poraz u Ligi šampiona. Nakon dugog povratka iz malog italijanskog mjesta, koji ih je dodatno iscrpio, nisu imali dovoljno vremena da se kvalitetno spreme za novi izazov. Budućnost je uvijek bila težak rival Igokei koja je dobila posljednji meč u Laktašima u šuterskom nadigravanju (103:101), mada je poražena u posljednja četiri meča pred svojom publikom i ima negativan skor sa Podgoričanima (5:7) na domaćem terenu.

Biće to susret tri člana Igokee sa bivšim timom. Centar Zoran Nikolić u dva navrata je branio boje podgoričkog tima (2016-18, 2019-22), kao i plejmejker Nemanja Gordić (2009-11, 2015-19) dok je nisko krilo Edin Atić dvije sezone bio član ekipe (2021-23). Nastup Gordića pod velikim je znakom pitanja kao i Džekija Karmajkla te Marka Jošila koji su propustili protekle tri utakmice.

- Budućnost je odličan tim, sa puno iskusnih, veoma kvalitetnih igrača i stranaca. Mislim da su oni pravljeni da napadnu vrh ne samo ABA lige već i Evrokupa i nisu skrivali te ambicije. Imali su tu nesreću da promene trenera tokom sezone ali definitivno i dalje su jedan od favorita lige i ekipa za koju je potrebna dobra priprema, koncentracija i energija i dobra utakmica u oba pravca ako želite da ih pobedite. Mi smo prošlo kolo odigrali odlično, imali smo put i meč u Italiji. Gust je raspored, ali u takvim nekim okolnostima igraju i druge ekipe, a na mojim igračima je da pokažu da su sposobni da funkcionišu dobro i da pruže maksimum – istakao je trener Vladimir Jovanović, koji je isključen u Italiji.

Ostali parovi, subota: Borac - FMP (19). Nedjelja: Mega - Krka (12). Ponedjeljak Cedevita Olimpija - Partizan (17.30), Crvena zvezda - Mornar (20). Split - Zadar, Studentski centar - Cibona (igrano u petak).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana