Hit fotografije Nikole Jokića iz Napulja: U ruci pivo, s navijačima sjedi na pločniku...

GS
Foto: Telegraf

Nikola Jokić je prethodne dane proveo u Italiji, gdje je u Napulju bio "učesnik" konjskih trka na hipodromu "Anjano". Tamo je srpski košarkaš i osvajač NBA lige pratio svog najmlađeg konja "Emili Pan", koja se i nije baš proslavila.

Međutim, jedna priča je obilježila njegovu posjetu Apeninima, kada je njegov fan po imenu Mikel podijelio priču o tome kako je zapravo dobio priliku da upozna košarkaša i svog idola. On je ispričao za jedan italijanski mediji da je donio i dres Karmela Entonija, ali da to nije bilo dovoljno da bi dobio autogram.

Dres nije, ali donošenje piva je bilo pravi potez, prenosi Telegraf.

Ipak, to nije jedina priča koja stiže iz Italije, pošto je i izvjesni Frančesko Kredo uradio sličnu stvar. On je saznao da je Jokić na hipodromu, otišao je na hipodrom Anjano, a tamo je zatekao upravo srpskog košarkaša, dok njegovu priču prenosimo u cjelosti.

- Moje ime je Frančesko Kredo i pišem iz Napulja. Tokom popodneva sam saznao da je Nikola Jokić bio na hipodromu Anjano, u mom gradu, da je došao kako bi pratio svog konja Emili Pan. Nakon obilaska cijelog trkališta, svega, video sam čoveka koji je mnogo viši nego konji. Niko osim dvojice pratilaca nije znao ko je taj "džin", pa sam, neometano, jedini prišao da ga pozdravim. Širok osmjeh kada sam ga nazvao po imenu, onda smo razmijenili nekoliko riječi, a on je bio veoma srećan što mu je ponuđeno pivo Peroni koje sam imao u rancu. Neka vrsta normalnosti, iskrenosti i poniznosti s kojom je pristupio, iako je sportista ovakvog kalibra, to će ostati sa mnom zauvijek u srcu. Mislim da je on jedinstven lik na svjetskoj sportskoj sceni.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana