Hercegovci među "orlićima"

Milan Zubović
Foto: ABA LIGA

Na spisku selektora U20 reprezentacije Srbije Nenada Čanka našla su se dva košarkaša iz Republike Srpske, obojica iz Hrcegovine, Bilećanin Vuk Bošković član banjalučkog Borca i Nevesinjac Nikola Radovanović iz zemunske Mladosti.

Oni će proći pripreme za Evropsko prvenstvo koje će od 8. do 16. jula biti održano u Iraklionu.

Okupljanje je 5. juna u Beogradu, a pripreme će biti na Divčibarama. - Lijepa šansa za dokazivanje i poziv mi veoma godi te predstavlja veliki podsterek da nastavim sa još jačim radiom.

Sam poziv je velika prilika za dokazivanje i dolazi kao nagrada za rad ove, ali i prethodnih godina u Igokei i Borcu.

Igranje za reprezentaciju velika je čast za svakog sportistu posebnu za nekog ko je mlađi. Ovo je velika stvar i potrdiću se da se nađem među 12 odbranih igrača koji će nastupiti na prvenstvu. Ništa od ovog ne bi bilo da nije trenera i saigrača kojima dugujem mnogo toga - rekao je Bošković za "Glas Srpske".

Čanak je pozvao sljedeće igrače: Mihailo Petrović (Borac Č), Nikola Šaranović (FMP), Čedomir Matić (Sloboda), Stefan Stefanović, Nikola Petojević (Dinamik), Marko Vukčević, Danilo Labović (OKK Beograd), Matija Vučić (Radnički 1950), Filip Stanojević (Vojvodina), Stefan Dabović (Radnički KG), Filip Branković (Limburg), Luka Paunov (Gran Kanarija), Matija Belić, Bogdan Zimonjić i Vidan Dronjak (SAD).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana