Goran Sladojević, trener Mladosti, o velikom slavlju nad Bosnom: Dobili smo “izgubljenu” utakmicu

Milan Zubović
Goran Sladojević, trener Mladosti, o velikom slavlju nad Bosnom: Dobili smo “izgubljenu” utakmicu

MRKONjIĆ GRAD - Trener košarkaša Mladosti Goran Sladojević bio je ponosan na svoje igrače koji su na nevjerovatan način izborili prvu pobjedu ove sezone u Ligi BiH i prekinuli niz od tri poraza.

Mrkonjićani su na svom terenu nadigrali Bosnu rezultatom 102:97 (75:75, 85:85) nakon dva produžetka, a prvih pet dodatnih minuta izborili su na nestvaran način. Domaći su gubili sa šest poena razlike 40 sekundi prije kraja, ali su ubacili dvije trojke i stigli prednost, imali i šut za pobjedu, ali nisu bili precizni. Sladojević je tokom ljeta ponovo sjeo na klupu tima kojeg je vodio desetak sezona i bilježio dobre rezultate.

- Dobili smo izgubljenu utakmicu. Kada gubiš sa šest poena razlike 40 sekundi prije kraja i potom dođeš do pobjede, onda to nije lako analizirati. Želja, motiv i srce mojih momaka su za svaku pohvalu. To su momci koji se bore za svoj komad hljeba, igraju za male pare, ali nikad ne odustaju i ostavljaju dio sebe u Mladosti. Zbog takvih stvari koje se dešavaju sport je lijep i ovo je lijepa priča - izjavio je Sladojević za “Glas Srpske”.

Iskusni trener pohvalio je zalaganje svojih igrača.

- Bosna nam je izašla u susret i pomjerili smo utakmicu za jedan dan jer smo mislili da će nam se oporaviti Đorđe Aleksić i Orhan Špago. Ipak, Aleksić je igrao sa slomljenim prstom, dok Špage nije bilo. Uspjeli smo da taj nedostatak pretvorimo u pobjedu. Sreća prati hrabre, a mi smo bili hrabri i zaslužili trijumf svojim zalaganjem. Pobjedu slavimo jedan dan, isto tako tugujemo jedan dan i idemo dalje. Euforije nakon ovog ne smije biti - naglasio je Sladojević.

Pobjeda će biti od velikog značaja za nastavak takmičenja, gdje ih idućeg vikenda čeka okršaj sa Promom.

- Napunili smo baterije i imamo dovoljno elana za dalje. Pobjeda nad Bosnom imaće smisla ako dobijemo naredni meč. Bitno je da smo prekinuli niz od tri poraza, kada su od nas bolji bili Borac, Orlovik i Spars. Nije nam raspored išao naruku jer imamo novu ekipu koja se još uigrava, a bili smo i pod pritiskom navijača koji su očekivali da će biti mnogo lakše - naveo je Sladojević.

Sjajan debi Paunovića

Sladojević je prvi put računao na Branislava Paunovića koji se prošlog četvrtka priključio timu. Na debiju je ubacio 17 poena uz pet skokova, dok je najbolji kod pobjednika bio Harun Huseinpašić sa 22 poena i sedam asistencija, a po 15 su ubacili Stefan Milovanović i Lazar Đurović, 12 je dodao Srđan Jovanović, 11 Đorđe Aleksić, osam Dejan Ćup, koji je imao i deset skokova, a dva Antonio Sivonjić.

- Paunović je stigao iz Pule nekoliko dana prije utakmice i nije se još dobro upoznao sa ostatkom ekipe, ali je na svježinu odigrao dobru utakmicu - rekao je Sladojević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana