Goran Sladojević: Liga šest za nas je bila nagrada

Milan Zubović
Foto: KK Mladost

MRKONjIĆ GRAD - Drugi put u svojoj klubskoj istoriji košarkaši Mladost iz Mrkonjić Grada igrali su Ligu šest za prvaka BiH.

Iako su takmičenje završili bez pobjede u deset kola za njih je nastup među šest najboljih timova predstavljao veliku nagradu za ostvarene rezultate u ligaškom dijelu takmičenja. 

Tada su nakon 22 kola zauzeli peto mjesto na tabeli sa 12 pobjeda i deset poraza koliko je imao i Spars, ali su prošli dalje zbog boljeg međusobnog skora. Pet puta su slavili u gostima. 

- Svi u klubu smo zadovoljni osvajanjem petog mjesta u ligaškom dijelu takmičenja koje nam je donijelo nastup među šest najboljih timova. Nismo uspjeli da upišemo pobjedu u Ligi šest i ostaje žal za time, ali znam i razloge toga. Jednostavno, nismo se na vrijeme pojačali jer nismo mogli da dovedemo kvalitetnog igrača koji će biti pravo pojačanje, a ne samo da popuni mjesto dok se na sve to povrijedio i Harun Huseinspahić. Uprava je željela da angažujemo pojačanje, ali nije bilo ništa kvalitetno na tržištu. Uz to, igrana je i Liga za opstanak pa se nisu mogli angažovati ni igrači iz tih klubova koji su ranijih godina završavali takmičenje prije ostalih - izjavio je za „Glas Srpske” trener ekipe iz Mrkonjić Grada Goran Sladojević. 

Prema njegovom mišljenju, borba za mjesta u ABA 2 ligi dala su novu draž.

- Namučili smo mnoge ekipe u Ligi šest, ali realno nismo bili na tom nivou. Skoro protiv svih timova dugo vremena imali smo aktivan rezultat mada nismo izdržavali do kraja zbog skraćene rotacije. Borba za nastup u ABA 2 ligi donijela je novu dimenziju prvenstvu jer su se mnogi borili upravo za ta mjesta - dodao je Sladojević.

Vjeruje da je ove sezone takmičenje bilo dosta kvalitetno. 

- Za razliku od prethodnih godina liga je bila dosta kvalitetna i zanimljiva mada će se o tom pitanju pojedinci jako teško složiti. Do posljednjeg kola nije se znalo ko će ispasti, a ko će u plej-of, za razliku od nekada kada se već unaprijed vidjelo ko će se boriti za titulu dok su mnogi klubovi odustajali od takmičenja. Sada su klubovi mnogo bolje organizovani, a vidi se da pojedini momci mnogo rade i individualno što donosi poboljšanju kvaliteta košarke - naveo je Sladojević.

Nada se ostanku

Sladojević se prošle godine vratio u klub kojeg je u prvom mandatu vodio deset godina. Sada očekuje da nastavi saradnju. 

- Vezan sam nekim drugim poslom za Mrkonjić Grad i želio bih da ostanem i sačuvam okosnicu ekipe. Nemam neku posebnu ambiciju da idem dalje u neki drugi klub jer to nikada nije sigurna opcija. Recimo, dođeš u neki klub, desi se nekoliko loših rezultata i neko sa tribina kome se ne sviđaš počne vrištati kako bi treneru trebalo dati otkaz pa te nema nigdje i slijedi ti otkaz - rekao je Sladojević malo kroz šalu, a više kroz zbilju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana