Fudbaleri Radnika pretplaćeni na remije

Darko Pašagić
Fudbaleri Radnika pretplaćeni na remije

ZLATIBOR - Šampion Prve lige Republike Srpske i povratnik u premijerligaško društvo bijeljinski Radnik nastavio je sa neriješenim ishodima u pripremnim utakmicama.


Poslije remija sa banjalučkim Borcem (0:0) i tuzlanskom Slobodom (1:1) izabranici Velibora Đurića u prvom kontrolnom meču na Zlatiboru igrali su neriješeno protiv Jedinstva iz Bijelog Polja (1:1). Strijelac jedinog pogotka za Bijeljince bio je Milorad Albijanić.

- Iako su rezultati u kontrolnim utakmica manje važni kao da smo pretplaćeni na remije. Za sada igramo veoma čvrsto u odbrani i nadam se da ćemo takav pristup imati i u prvenstvu. Nadam se da ćemo se uskoro i ofanzivno pojačati i onda ćemo sigurno biti ubojitiji - naglasio je strateg Bijeljinaca.

Utakmica je odigrana po veoma visokoj temperaturi, a Đurić je zadovoljniji igrom u prvom poluvremenu nego u nastavku susreta.

- Ekipa koja je igrala prvih 45 minuta u potpunosti je opravdala očekivanja. Međutim nije sve bilo kako treba u drugom dijelu meča. Očekujem od fudbalera koji uđu da zadrže ritam iz prvog poluvremena, a to se ovog puta nije desilo. Vidjelo se u prve tri kontrolne utakmice da ravnomjerno raspoređujem minutažu na sve igrače i svi imaju jednaku priliku da pokažu koliko su blizu ili daleko od idealne postave - nastavio je Đurić.

Po njegovim riječima novajlije u redovima Bijeljinaca za sada su se dobro uklopile.

- Moja trenerska filozofija se ne razlikuje puno od one drugih trenera, a pošto se radi o iskusnim igračima, oni se lako uklapaju u moj sistem rada. Još jednom ću ponoviti da nam je svima cilj da što prije kompletiramo ekipu, a ono što nam u ovom trenutku nedostaje su igrači u ofanzivnoj liniji. Tu mislim na krilne igrače, ofanzivne vezne, ali i klasične napadače - rekao je Đurić.

Želja svih je da ovaj dio pripremnog perioda na Zlatiboru maksimalno bude iskorišćen.

- Eto odmah dan poslije utakmice imali su trening relaksacije, danas ćemo imati dva treninga, kao i sutra. Već u srijedu nas očekuje nova provjera protiv Mačve iz Šamca. Moramo dane do početka prvenstva maksimalno iskoristiti, jer smo svi svjesni kakva nas iskušenja očekuju kada počnu bitke za bodove - dodao je Đurić.

Sastav

Radnik je susret protiv crnogorskog prvoligaša Jedinstva iz Bijelog Polja počeo u sastavu: Lakić, Vasić, Gavrić, Pavlović, Veljkić, Krajišnik, Santrač, Azis, Albijanić, Došlo, Kruz. U drugom poluvremenu su ušli: Samurović, Sivac, Janjić, Josipović, Perišić, Ristanović, Amidžić, Subašić, Lošić, Čamdžić, Klenpić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana