Finiks odbranio domaći parket, Jokić ispisao istoriju NBA

GS
Finiks odbranio domaći parket, Jokić ispisao istoriju NBA

FINIKS - Košarkaši Finiks sansa savladali su Denver nagetse 121:114 u trećem meču polufinala Zapadne konferencije, a prvom na domaćem parketu. Jokićeva ekipa nakon ovog meča vodi 2:1 u seriji.

Ipak, noć je još jednom obilježio sjajni Nikola Jokić

Jokić je upisao novi veliki tripl-dabl sa 30 poena uz 17 skokova i isto toliko asistencija.

S ovim učinkom, Jokić je ispisao istoriju NBA lige te postao prvi igrač ikad koji je u plej-ofu ubacio više od 25 poena te dodao učinak od više od po 15 skokova i asistencija.

Uprkos izostanku Krisa Pola, Finiks sansi si predvođeni Devinom Bukerom i Kevinom Durentom uspjeli da odbrane prvi meč na domaćem parketu i smanje prednost Denvera na 2:1 u seriji.

Nakon prve četvrtine koja je blagim rezultatom pripala Nagetsima domaćin je do značajne prednosti stigao u drugoj dionici u kojoj su od Denvera bili bolji 38:21, što im je na poluvremenu donijelo komotnih 15 poena prednosti.

Finiks je u ovoj četvrtini razliku napravio ne samo boljom realizacijom šuta iz igre, već i visokim procentima slobodnih bacanja. Ekipa Montija Vilijamsa u ovom periodu ubacila je 10 od 11 penala, prenosi RTS.

Nagetsi su se osvijestili u trećoj dionici, odigrali mnogo kvalitetnije na obe strane terena i uspeli prednost rivala pred poslednju dionicu da supuste na svega dva poena ne dozvolivši im nijedno slobodno bacanje.

U posljednjoj četvrtini Denver je "ponovio" drugu i jako lošim procentima šuta (svega 31 odsto) i promašenim napadom za napadom dozvolio rivalu da diktira tempo igre uprkos dobroj odbrani koju su igrali.

Skoro sve poene za Nagetse u ovoj dionici postigli su Majkl Porter i Nikola Jokić.

Najefikasniji pojedinac na meču bio je Devin Buker sa 47 poena, uz skoro nestvarnih 20 od 25 iz igre, a Kevin Durent je uz lošije procente šuta postigao 39 poena uz osam asistencija i devet skokova.

Svi ostali košarkaši Sansa bili su jednocifreni.

U ekipi Denvera Džamal Mari postigao je 32 poena, dok je Majkl Porter dodao 21 uz 12 skokova.

Naredni meč između dvije ekipe igra se u u ponedjeljak u dva sata posle ponoći po našem vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana