Filipović organizuje igru Igokee

G.S.
Filipović organizuje igru Igokee

LAKTAŠI - Goran Filipović postao je novi član Igokee. Ugovor sa košarkašem iz Hrvatske potpisan je do kraja sezone, nakon što je on raskinuo ugovor sa dosadašnjim klubom iz Poljske.

Filipović je rođen 1996. godine i igra na poziciji plejmejkera. Od 2013. do 2018. nastupao je za Split, da bi tada prešao u Široki, gdje je proveo dvije sezone. Bio član rumunske Univerzitatee iz Krajove (2020-21), kao i Cedevite junior (2021-22), a potom igrao za španskog drugoligaša Korunju. Ovu sezonu započeo je u poljskom Torunu, gdje je prosječno bilježio 15,5 poena uz 3,1 skok i 5,6 asistencija, što ga svrstava u među najbolje asistente tamošnjeg šampionata. Imao je izlaznu opciju u ugovoru koju je iskoristio da pojača redove ekipe iz Aleksandrovca, koja bi Poljacima trebalo da plati i minimalno obeštećenje, a sa Hrvatom potpiše ugovor do kraja sezone.

Njegov angažman pojačaće konkurenciju na mjestu organizatora igre gdje su trenutno Kosta Kondić i Ognjen Stanković, a uveliko im pomaže Edin Atić, mada je evidentno da im nedostaje kvalitetniji plej. Filipović nema iskustvo igranja u ABA ligi i ranije je igrao u drugom razredu regionalnog takmičenja, ali adaptacija na prilike u regionu ne bi trebalo da mu predstavlja veliki problem. Njegov dolazak očekuje se nakon završetka kvalifikacionog ciklusa za Evropsko prvenstvo, tako da će obaviti nekoliko treninga sa ostatkom ekipe koja će takmičenje na regionalnoj sceni nastaviti 4. marta gostovanjem kod Budućnosti.

Igokea se nalazi na šestom mjestu tabele sa učinkom 11-9, koliko ima i peti Zadar, dok im Mega i Studentski centar gledaju u leđa sa skorom 10-10. Aleksandrovčani su vezali dva bolna poraza, od FMP-a i Partizana, pa je upravo to primoralo upravu da angažuje pojačanje da bi zadržala poziciju i izborila nastup u plej-ofu. Ekipa je ostala bez dva pleja tokom sezone, jer su otišli Stefan Mudi i Nemanja Gordić, tako da su ostali samo mladi Kondić i još mlađi Stanković. Sada će uz sebe imati iskusnijeg Filipovića, koji bi trebalo da donese veću čvrstinu u odbrani i tačnost u napadu.

Reprezentacija

Filipović se našao na užem spisku selektora Hrvatske Josipa Sesara za utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Trebalo bi da zaigra sutra protiv Francuske od 20.30 časova u Brestu, dok će Hrvati 26. februara ugostiti Kipar od 20 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana