Filipini “žive” za košarku: Srbija? To je dobar tim...

Tanjug
Filipini “žive” za košarku: Srbija? To je dobar tim...

MANILA - Košarkaši Srbije imali su danas u Manili prvo “druženje” sa srpskim medijima uoči starta Mundobasketa, koje je, kako javlja izvještač Tanjuga proteklo u sjajnoj atmosferi i na obostrano zadovoljstvo.

Trening, reklo bi se standardan, zagrijevanje, taktika i na kraju malo šut uz komentar Marka Gudurića: “Dobro smo trenirali, slušamo Pešića. On je stara škola, teški su treninzi ali slušamo pažljivo”.

Gudurić je,uz Avramovića, izašao pred medije, a obojica su se zahvalili onima koji su stigli na Filipine, uz riječi: “Hvala što nas pratite”.

Dobru atmosferu potvrdili su i ljudi iz tima koji su vrlo zadovoljni učinjenim do sada. U toku dana pojavio se i video snimak na kome selektor Pešić igra stoni tenis sa Stefanom Jovićem, što je još jedna potvrda dobre hemije u timu.

Mundobasket počinje sutra utakmicama Italija - Angola i Filipini - Dominikanska Republika. Čuvena “Filipino Arena” prema najavama biće krcata jer se na svakom koraku vidi koliko ovdašnji narod živi za košarku.

Gdje god stranac prođe, Filipinci pitaju “Odakle ste”, uz osmijeh. Kada dobiju odgovor da ste iz Srbije, slijedi uvijek isti odgovor: “Dobar tim”.

Srbija prvi meč igra u subotu protiv Kine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana