Fajnal-for Evrolige za ovu sezonu u Beogradu?

GS
Fajnal-for Evrolige za ovu sezonu u Beogradu?

BEOGRAD - Beograd i Abu Dabi jedini su preostali kandidati za organizaciju fajnal-fora Evrolige naredne godine, prenosi specijalizovani košarkaški portal "Jurohups".

U proteklih nekoliko mjeseci vodila se trka sa tri učesnika za organizaciju fajnal-fora Evrolige, a glavna tri kandidata bili su Beograd, Abu Dabi i Barselona.

Ipak, kako piše portal Jurohups, španski grad više nije opcija, pa će završni turnir predstojeće evroligaške sezone biti odigran u Beogradu ili Abu Dabiju.

Izbor Abu Dabija bio bi veliki novitet i izvjesno presedan za budućnost, pošto fajnal-for elitnog evropskog takmičenja nikada nije organizovan van Starog kontinenta.

Sa druge strane, Beograd je iskusan u organizaciji velikih košarkaških događaja. Osim što već treću sezonu zaredom ima dva učesnika u Evroligi - Partizan i Crvenu zvezdu, glavni grad Srbije bio je domaćin dva fajnal-fora u posqednjih šest godina.

Real Madrid je slavio šampionsku titulu u Beogradu 2018, dok je 2022. Efes pobijedio u finalu u "Beogradskoj areni".

Na istom mjestu održan je ove godine i fajnal-for Fibine Lige šampiona, koji je prvi put odigran na posebnoj podlozi od LED panela.

Nova sezona Evrolige počinje 3. oktobra. Trofej brani ekipa atinskog Panatinaikosa, javlja RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana