Evroliga promijenila format takmičenja, od naredne sezone uvodi se plej-in

Tanjug
Foto: Arhiva

BARSELONA - Košarkaška Evroliga odlučila je da promijeni sistem takmičenja i da uvede plej-in po završetku regularnog dela sezone, saopšteno je danas posle sednice akcionara Evrolige.

 Najboljih šest timova po završetku regularnog dijela sezone obezbediće direktan plasman u plej-of Evrolige.
 

   U saopštenju Evrolige se navodi da će u plej-inu igrati ekipe koje regularni dio sezone završe od šestog do desetog mjesta.
 

   Sedmoplasirani i osmoplasirani tim na tabeli će u jednoj utakmici odlučiti ko ide direktno u četvrtfinale EL. Pobednik tog duela u četvrtfinalu plej-ofa će igrati protiv drugoplasirane ekipe iz regularnog dela sezone.
 

   Poraženi iz duela sedmoplasiranog i osmoplasiranog kluba će se za poslednje mesto u plej-ofu boriti sa boljim iz duela između devetoplasiranog i desetoplasiranog tima.
 

   U plej-inu biće odigran jedan meč, a prednost domaćeg terena imaće klub, koji bude bolje plasiran na tabeli po završetku regularnog dela sezone.
 

   Evroliga je ranije danas saopštila spisak od 18 klubova, koji će naredne sezone igrati u ovom takmičenju. U saopštenju se navodi da promena nema i da će svih 18 timova koji su igrali prethodne, igrati i naredne sezone u Evroligi.
  
 Učesnici Evrolige u narednoj sezoni biće: Real, Barselona, Baskonija, Valensija, Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, Žalgiris, Asvel, Monako, Alba, Bajern, Virtus, Olimpija Milano, Makabi, Partizan i Crvena zvezda.
    
Pravo da igra Evroligu ranije je obezbedila Gran Kanarija kao osvajač Evrokupa, ali je španski klub odustao od takmičenja iz finansijskih razloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana