Entonija još boli draft 2003: Gdje je Miličić?

GS
Foto: NBA

​NBA draft 2003. godine jedan je od najupečatljivijih u istoriji, a izgleda da Karmelo Entoni i dalje razmišlja o njemu.

Tada je kao prvi pik od strane Klivlend Kavalirsa izabran jedan od najboljih igrača svih vremena Lebron Džejms, a odmah poslije njega Detroit Pistonsi su u svoje redove doveli tada 18-godišnjeg Srbina Darka Miličića.

Iza Srbina ostali su velikani američke košarke, Karmelo Entoni, Kris Boš i Dvejn Vejd, koji su, ispostaviće se, imali daleko bolje karijere od Miličića.

Karmelo Entoni je u podkastu Dvejnda Vejda otkrio koliko mu je bilo teško kada je saznao da neće biti izabran kao drugi pik od strane Detroita, iako je već imao dogovor sa Pistonsima.

"Mislio sam da sam već odabran, da je gotovo. Rečeno mi je da ću biti drugi pik. Samopouzdanje mi je raslo, dobijao trenerke, čarape, košarkaške lopte od Detroita, kao da sam bio njihov član već na koledžu. A onda se to nije dogodilo", prisjetio se Entoni, koji je za sve "okrivio" Miličića:

"Čuo sam priče o Darku i Detroitu i odmah se spremio da idem tamo. Morao sam da ga pronađem mjesto gdje trenira, da dođem do njega. Gdje ga kriju? Išao sam u svaku teretanu kako bih ga pronašao, to je istinita priča. Htio sam da ga pronađem, da ga pobijedim jedan na jedan i da pokažem da sam ja prvi pik Detroita."

Međutim, Entoni je na tom draftu prošao sasvim dobro, kao trećeg pika izabrali su ga Denver Nagetsi, a on postao legenda franšize i proveo sjajnih osam godine u sadašnjem NBA šampionu.

"Morao sam da se uzdignem, da izađem zreliji iz te situacije. Možda bi stvari bile drugačije da sam završio u Detroitu. Ali tako razmišljam sa trenutnim iskustvom. Kao klinac, glavom sam bio u Detroitu, na samo sat vožnje od Baltimora. Zamišljao sam kako bi mi bilo u toj kulturi, atmosferi i ljubavlji koju Detroit pruža. Bili bi ludo", završio je Entoni, prenose "Sportske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana