Ekipa iz Mrkonjić Grada počinje pripreme: Mladost još mlađa

Darko Dragičević
Ekipa iz Mrkonjić Grada počinje pripreme: Mladost još mlađa

MRKONjIĆ GRAD - U košarkaškom klubu Mladost računaju na svoju mladost. Ekipa iz Mrkonjić Grada pred start priprema za novu sezonu potpisala je ugovore sa tri mladića iz mlađih kategorija.

Prvom timu su se pridružili Vasilije Komlenić (2008), Dejan Vučenović (2008) i David Alimanović (2009), koji će imati priliku da se nametnu treneru Goranu Sladojeviću i koji će od ove sezone takođe biti nosioci tek oformljene kadetske selekcije.

Pored njih ugovore su produžili Đorđe Aleksić i David Marković koji nastavljaju angažman i tokom naredne sezone u kojoj će kao najiskusniji domaći igrači biti veliki oslonac treneru Goranu Sladojeviću. 

- Želim da zahvalim upravi i predsjedniku kluba na ukazanom povjerenju da i naredne sezone budem član ekipe i kapiten. Biće mi ovo 14 seniorska  sezona u svom klubu i srećan sam što ostajem u svom gradu. Nastojaću da kao i svih ovih godina doprinesem uspjesima kluba. Prošle sezone igrali smo Ligu za šampiona što je sjajan uspjeh i želimo da ga ponovimo, ali će liga da bude veoma teška. Ostale ekipe se veoma pojačavaju vidim da svi imaju visoke ambicije i zbog toga moramo da radimo još bolje i kvalitetnije kako bismo ostvarili željene rezultate. Sigurno je da neće biti lako, ali se nadamo uspješnoj sezoni - rekao je kapiten Aleksić.

Ekipa pripreme počinje u ponedjeljak, 26. avgusta.

Pored domaćih igrača  Mladost je u ovom prelaznom roku dovela Đorđa Curovića iz Radnika, zatim Dušana Eleza iz Slavije, Aleksandra Pirgića iz bijeljinske Budućnosti, Radonju Radonjića iz Mladosti Zemun  i Vuka Gugovića iz Železničara Čačak.

- Raduju me potpisi ovih mladih igrača, to je naša perspektiva. Na njima je da ove sezone uče i da se nameću, a očekujem da naredne sezone budu još bolji i da postanu ozbiljan faktor u našoj igri. Prošle sezone osvojili smo peto mjesto u Ligi 12, igrali Ligu za šampiona BiH i sad to moramo da opravdamo. Sigurno je da neće biti lako jer smo zakasnili sa startom priprema, ali ćemo nastojati da nadoknadimo kvalitetnim radom. Nama je ovo 17 sezona u ligi BiH i pokazali smo da smo ozbiljni. Mislim da uz nas je to uradio još samo Široki, te Igokea. Što se tiče igračkog kadra mislim da smo pri kraju i da nam treba još igrač na pozicijama četiri i pet da popunimo roster. Kompletne pripreme odradićemo u našem gradu. Na meni je najveća odgovornost da opravdam očekivanja grada, uprave i naše vjerne publike - naveo je trener Goran Sladojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana