Edin Atić, košarkaš Igokee, o porazima u Ligi šampiona: Ne znam zašto smo slabo igrali

Milan Zubović
Edin Atić, košarkaš Igokee, o porazima u Ligi šampiona: Ne znam zašto smo slabo igrali

LAKTAŠI - Nastup u ovoj sezoni Lige šampiona košarkaši Igokee završili su bez pobjede iako je malo nedostajalo da pred svojom publikom slave u šestom kolu grupe H protiv Dertone koja je odnijela trijumf rezultatom 77:74.

Marko Jošilo imao je priliku da donese produžetak, ali je promašio trojku u posljednjoj sekundi. Nekoliko puta ove sezone ekipa iz Aleksandrovca bila je nadomak trijumfa u FIBA takmičenju i uvijek je nedostajalo malo sreće ili možda koji sekund više. Edin Atić bio je prvo ime domaćeg tima protiv italijanske ekipe sa 18 poena, devet skokova i osam asistencija.

- Zaslužili smo da dobijemo utakmicu protiv Dertone na domaćem terenu i pobjedom se oprostimo od Lige šampiona. Nismo imali sreće ni u ranijim mečevima kada smo gubili u neizvjesnim završnicama, kada smo imali svoje šanse koje nismo iskoristili i završilo se kako se završilo. Ujedno, nismo imali sreće prilikom žrijeba jer smo dobili najtežu grupu u Ligi šampiona iako to na prvu nije djelovalo tako, jer ekipe nisu pretjerano zvučne, ali znaju da igraju. Ostaje žal, život ide dalje, nema tugovanja i okrećemo se ABA ligi gdje smo dobro krenuli te želimo tako da nastavimo, a u LŠ iduće sezone pokušamo biti bolji - rekao je Atić za “Glas Srpske”. 

Dobar dio utakmice protiv Dertone odigrao je kao plejmejker, jer je Stefan Mudi napravio nekoliko grešaka pa je većinu meča presjedio na klupi.

- Nije mi prvi put i nije mi strano da igram pleja što sam ranije i u reprezentaciji radio kada nije bilo prvog organizatora igre. Dobro sam se snašao i prija mi da igram sa loptom i dosta mi znači kada je lopta kod mene da razigram saigrače. Kažu mi da imam najviše asistencija u Igokei što me motiviše da nastavim dalje - naveo je Atić.

Iako na regionalnom planu sjajno igraju i dobili su Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpiju te partije nisu prenijeli u LŠ. Ni Atić ne zna zašto se to dešava.

- Ne znam šta da kažem i koji je razlog naša dva lica. Poslije poraza od Tofaša trener nam je rekao da smo bolja ekipa od njih i da mu nije jasno kako dobijemo Budućnost sa 25 poena razlike koja je bolja ekipa od njih. Zaista ne znam zašto je to tako i zašto tako igramo, jer svakoj utakmici isto prilazimo, a dobili smo dva tima iz Evrokupa i evroligaša Partizan - istakao je Atić.

Njemu je ovo drugi mandat u Igokei nakon što je prvi odradio u sezoni 2020-21. Kao i tada i sada pruža sjajne partije.

- Zadovoljan sam, ne samo igrački već van terena, a tu mislim na odnos ljudi iz kluba kako se brinu o nama. Nisam mogao bolje da izaberem i ovo može biti dobra odskočna daska - naveo je Atić.

 

Grupa H

1. Mursija 6        5        1        517:427      11

2. Dertona  6        5        1        500:484      11

3. Tofaš    6        2        4        532:551      8

4. Igokea    6        0        6        435:522      6

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana