Džejlen Braun: MVP nagrada me iznenadila, zasluženo smo osvojili titulu

Tanjug
Džejlen Braun: MVP nagrada me iznenadila, zasluženo smo osvojili titulu

BOSTON - Košarkaš Bostona Džejlen Braun izjavio je danas da su Seltiksi zajedno kao tim stigli do šampionske titule u NBA ligi, prenose američki mediji.

Košarkaši Bostona su osvojili titulu u NBA ligi, pošto su noćas na svom terenu savladali Dalas rezultatom 106:88 u petoj utakmici finalne serije. Boston je serijom 4:1 u pobjedama stigao do 18. titule u istoriji kluba. 

Braun je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) finalne serije.

"Podnijeli smo sve potrebne žrtve. Igrali smo dobro na oba kraja terena, bez ijednog pogrešnog koraka. MVP trofej je mogao da pripadne bilo kome, mogao je da ode i u ruke Džejsonu Tejtumu. Uradili smo to zajedno, kao tim. Zasluženo smo osvojili titulu", rekao je Braun.

"Nagrada me iznenadila, jer ja nikad ništa ne osvajam... Gledam kako neke druge košarkaše hvale, ali osjećam i znam da imam više talenta, kad je igra 'na obje strane terena' u pitanju. U ovom trenutku života, jednostavno prihvatam sve to, i dobro i loše", dodao je Braun.

Trener košarkaša Bostona Džo Mazula izjavio je da je dobar osjećaj osvojiti šampionski prsten.

"Ne gubim iz vida ljude koji su nam pomogli, igrače koji su igrali sa nama, ljude koji su radili sa nama. Temeljni rad sa ovim igračima u proteklih sedam godina je jedan od razloga našeg uspjeha danas", rekao je Mazula.

On je istakao da je Braun jedan od najboljih košarkaša svijeta.

"Džejlen je simbol pobjedničkog mentaliteta. Ne plaši se da se konstantno stavlja u teške pozicije, da bude na mjestima na kojima je bilo koji igrač najranjiviji. On jednostavno zna kako da 'preživi', da opstane u teškim situacijama. Nepravedno su ga zaobilazile i pohvale i nagrade. On je jedan od najboljih u ovom sportu", istakao je Mazula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana