Dragana Svitlica, trener Orlova: Stigle pred ci­lj, sad pametno do titule

M. Z.
Dragana Svitlica, trener Orlova: Stigle pred ci­lj, sad pametno do titule

BANOVIĆI - Samo jedna pobjeda dijeli košarkašice Orlova od titule šampiona BiH. Banjalučanke su povele s 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa protiv Banovića koje su pobijedile na njihovom terenu rezultatom 74:68.

- Čestitke mojoj ekipi na pobjedi kao i na kvalitetnoj utakmici koju je odigrala te se izborila s velikim psihološkim pritiskom. Pametno smo odradili skoro sve zadatke koje smo postavili ispred sebe, bili staloženi u svim situacijama, nismo gubili glavu ni kada smo pravili neke ishitrene greške te na kraju zasluženo pobijedili. Veći broj raspoloženih igračica u rosteru bio je presudan u ovom meču. Krasila nas je povezanost u igri na obje strane terena, bili smo smireni u ključnim trenucima što nam je donijelo trijumf i veliku prednost - istakla je trener Orlova Dragana Svitlica.

Samo tokom prve četvrtine domaći tim bio je u prednosti dok je sve ostalo bilo na strani gošći koje su kontrolisale igru i rezultat. Orlove je predvodila Dragana Domuzin s 24 poena, 11 je dodala Marina Ristić, a po devet Gorana Marjanović i Jelena Tadić uz po sedam, odnosno osam skokova dok je Vladinka Erak imala sedam poena i 11 skokova.

Svi u taboru Orlova vjeruju da će do druge šampionske titule stići pred svojom publikom. Treća utakmica na rasporedu je u subotu od 20 časova u dvorani “Obilićevo”, a ove sezone Banjalučanke su već osvojile Kup Republike Srpske i Kup BiH.

- Imamo prednost domaćeg terena i nadamo se da će nas publika podržati kako dolikuje. Stigle smo pred cilj i ostalo je da još jednu utakmicu odigramo pametno kao što smo to radili do sada te vratimo šampionski pehar u naš grad - naglasila je Svitlica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana