Dragana Svitlica izborila nastup na završnom turniru Kupa Njemačke: Potvrda dobre forme

Milan Zubović
Foto: SAARLOUIS

SARLUJ - Košarkašice Sarluj Rojalsa nastavile su s dobrim partijama ove sezone koje su se poklopile dolaskom Dragane Svitlice na mjesto trenera ekipe.

Ekipa iz grada Sarluj izborila je nastup na završnom turniru Kupa Njemačke gdje će se za trofej boriti sa Albom, Nordlingenom i Hanoverom. Završni turnir trebalo bi da bude odigran sredinom marta, kada bude završen prvi dio ligaškog takmičenja, ali tačan termin i mjesto održavanja još nisu poznati. U osmini finala Sarluj je pobijedio Frajburg, a potom i Marburg u četvrtfinalu sa 79:69.

- Plasman među četiri najbolje ekipe u Kupu Njemačke za nas je veliki uspjeh jer smo time potvrdile dobru formu. Znamo da nas čeka veoma težak izazov protiv ekipa koje su bolje plasirane od nas u prvenstvu Njemačke, ali se ne predajemo unaprijed i tražimo svoju šansu. Ne obećavamo pehar jer smo autsajderi, ali se nadamo medalji što bi bio pun pogodak za nas. Odigraćemo dvije utakmice i iznenađenja su uvijek moguća - istakla je Svitlica u razgovoru za "Glas Srpske".

Njemački klub bio je posljednji, 12, na prvenstvenoj tabeli sa samo jednom pobjedom kada ga je preuzela sredinom novembra dok sada drži osmo mjesto i ima učinak 6-8. Odlazak u Njemačku Svitlici je bio prvi inostrani angažman, a tek drugi u trenerskoj karijeri jer je prije toga samo vodila Orlove.

- Prošla su skoro tri mjeseca od kada sam došla u novu sredinu i za to vrijeme postigli smo dosta dobre rezultate. Igramo sve bolje, držimo kontinuitet, dok su pobjede popravile raspoloženje u ekipi. Cilj nam je da ostanemo osmi na tabeli i time izborimo nastup u plej-ofu koji će biti igran na tri dobijene utakmice pa su i tu moguća iznenađenja. Ukoliko zauzmemo neku višu poziciju biće to još veći uspjeh za klub i grad koji dosta voli košarku - navela je Svitlica.

Neke pobjede ostvarene su na nevjerovatan način.

- Frajburg smo dobili poslije dva produžetka i loše otvorene utakmice. Jednu pobjedu smo izborili u posljednjem sekundu, dok smo jednu ekipu dobili s poenom razlike. To nam mnogo znači jer tim pokazujemo karakter i gradimo samopouzdanje - rekla je Svitlica.

Bez plejmejkera

Ipak, nije sve idealno već ima problema.

- Povreda plejmejkera nam pravi probleme i djevojka je odigrala samo dvije utakmice od kada sam stigla. Kada se ona vrati biće nam lakše, a do tada ćemo sklapati ostale kockice jer su promijenjene i tri igračice. Prostora za napredak ima dosta, ali poprilično sam zadovoljna kako stvari za sada idu - izjavila je Svitlica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana