Dragana Domuzin, nova-stara košarkašica Orlova, za “Glas Srpske”: Da vratimo titulu u Banjaluku

Milan Zubović
Dragana Domuzin, nova-stara košarkašica Orlova, za “Glas Srpske”: Da vratimo titulu u Banjaluku

BANjALUKA - Nakon dvije godine Dragana Domuzin ponovo je u starom jatu. Košarkašica iz Banjaluke pojačala je Orlove za završnicu prvenstva BiH u kojem ima istu želju kao i kada je prvi put nastupala za klub, a to je da osvoji šampionski pehar.

-  Vjerujem da će biti uspješno kao i u prvom navratu te da ćemo vratiti šampionski pehar u Banjaluku - istakla je Domuzinova u razgovoru za “Glas Srpske”.

Poslije blistave sezone u Banjaluci, 2019. godine otišla je u špansku Ekstramaduru, a potom igrala u Njemačkoj, dok je ovu započela u Češkoj, gdje je bila član Slovanke.

- S obzirom na to da je moj tim završio takmičenje u Češkoj, slobodan mi je ostatak sezone pa sam se odlučila na povratak u svoj tim u kojem je sve započelo. Sada sam tu da pomognem koliko mogu mada sam imala ponuda ostalih timova, ali je presudio povratak kući - istakla je Domuzinova.

Ona bi mogla da se nađe u timu već u subotnjem okršaju sa Plej ofom koji je prošle sezone slavio u borbi za trofej. Priznala je da ne poznaje dovoljno ostale ekipe u Ligi BiH.

- Nisam toliko u toku u vezi sa ekipama iz prvenstva BiH jer sam više pratila WABA ligu. U ovom trenutku teško je reći ko će nam biti najteži rival u borbi za trofej jer će se i ostali klubovi pojačati pa tek nakon toga možemo pričati o tome. Ipak, gledamo samo sebe i želja mi je da se što prije uklopim - dodala je Domuzinova.

Sezonu u Slovanki ocijenila je kao veoma uspješnu jer je klub napravio neke od najboljih rezultata u svojoj istoriji. Na početku sezone trener joj je bio doskorašnji selektor reprezentacije BiH Goran Lojo.

- Stigle smo do osmog mjesta u prvenstvu, ali nismo imale sreće jer nas je čekao USK Prag za kojeg su mi pričali da nekih 14 godina nije izgubio utakmicu u prvenstvu i redovno se bori za titulu Evrolige. Osmo mjesto je iskorak za ekipu, a bile smo treće u Kupu, što je najbolji rezultat kluba ikada u tom takmičenju. Bilo je to veliko iskustvo za mene. Imala sam mnogo prostora za napredak i vjerujem da sam to iskoristila. Liga je dosta kvalitetna, sa tri kluba koja odskaču od drugih, a to su USK, Zabini Brno i KP Brno. Igra se dosta grubo i jako, ali i to je dio nekog iskustva - naglasila je Domuzinova.

Parovi

U 20. kolu sastaju se, subota: Čelik - Feniks (17.30), Plej of - Orlovi (18), Kozara - Mladi Krajišnik (19.30). Nedjelja: Banovići - Leotar 03 (18). Zrinjski - Jedinstvo (igrano u petak). Slobodni Lavovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana