Dragan Milosavljević, košarkaš Igokee, o porazu od Cibone: Manjak fokusa odnio pobjedu

Milan Zubović
Dragan Milosavljević, košarkaš Igokee, o porazu od Cibone: Manjak fokusa odnio pobjedu

LAKTAŠI - Kapiten Igokee Dragan Milosavljević smatra da je umor usljed utakmice sa Tofašom direktno uticao na to da njegova ekipa izgubi od Cibone u 12. kolu ABA lige.

Zagrebački tim slavio je rezultatom 91:87, čime je prekinuo niz domaćina od pet pobjeda koji sada ima skor 9-3, baš kao Partizan i Cedevita Olimpija. Igokea je važila za favorita u ovom susretu i imala dobru šansu da upiše šesti trijumf u nizu, ali se gosti nisu predavali nijednog trenutka iako imaju mnogo kadrovskih problema. U samoj završnici domaćin je imao sedam poena prednosti i činilo se da ide ka novom slavlju, ali su igrači izgubili nekoliko lopti i ostali bez pobjede.

- Utakmica u Turskoj ostavila je traga na ekipi što se tiče umora i to se jednostavno videlo u igri, gde nismo imali dovoljno koncentracije i energije u bitnim trenucima kada se lomio meč da ga prelomimo u našu korist. Kada se takve stvari dese, obično se okrene sreća, dok je Cibona ubacila neke teške šuteve - rekao je Milosavljević za “Glas Srpske”.

Svjestan je grešaka koje su napravili kada su već imali pobjedu u rukama.

- Naše izgubljene lopte i njihov skok u napadu na kraju meča presudili su pobednika kao i neki ziceri koje smo promašili. Moramo da zaboravimo to i da se okrenemo narednoj utakmici jer ne želimo da završimo Ligu šampiona bez pobede. U sledeću utakmicu moramo da uđemo sa 120 odsto i damo više od svog maksimuma jer je Dertona jedna od boljih ekipa u LŠ, sa odličim igračima i budžetom, tako da neće biti lako, ali verujem da možemo, što smo pokazali dosta puta ove godine. Čak i onaj poraz od FMP-a nije bio loša stvar i taj nas je šamar dosta zaboleo, posle čega smo počeli da igramo dosta bolje, tako da i sada to očekujemo - istakao je Milosavljević.

U narednom kolu idućeg ponedjeljka ugostiće Megu, dok će u srijedu igrati utakmicu šestog kola grupe H protiv Dertone (18 časova).

Partizan je pobijedio Budućnost u derbiju kola sa 96:83, uz 21 poena Bruna Kabokla i 17 Pi Džeja Doužera, dok je na drugoj strani Jogi Ferel ubacio 17. Ostali rezultati: FMP - Zadar 77:92, Cedevita Olimpija - Krka 91:79, Borac - Mornar 79:71, Studentski centar - Crvena zvezda (igrano sinoć). Split - Mega (ponedjeljak, 18). Plasman: Partizan 9-3, Crvena zvezda 10-1, Igokea 9-3, Cedevita Olimpija 9-3, Budućnost 8-4, Zadar 6-6, Borac 6-6...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana