Dragan Milosavljević, košarkaš Igokee: Nadamo se pobjedi za rođendan

Milan Zubović
Dragan Milosavljević, košarkaš Igokee: Nadamo se pobjedi za rođendan

LAKTAŠI - Košarkaš Igokee Dragan Milosavljević nije bio pretjerano razočaran porazom od Galatasaraja (71:82) u drugoj utakmici turnira kojeg je organizovao njegov klub povodom obilježavanja 50. rođendana.

On je svjestan da ekipa nije mogla više da pruži u ovom trenutku jer je bila lišena pomoći čak četiri povrijeđena igrača Edina Atića, Marka Jošila, Koste Kondića i Stefana Mudija.

- Igrali smo sa dosta oscilacija iako je bilo nekih dobrih momenata. Dozvolili smo im ofanzivne skokove i uz nekoliko izgubljenih lopti oni su došli do preokreta. Imamo puno povređenih igrača i igrali smo bez plejmejkera pa se ne može očekivati da u ovom trenutku damo svoj neki maksimum. To je to, radimo svakog dana, ispravljamo greške i kada dođe glavni period sve će da nalegne. Samo još da nam se vrate povređeni igrači - istakao je Milosavljević.

S obzirom na dva poraza Igokea će u nedjelju igrati utakmicu za peto mjesto na turniru.

- Bilo bi lepo da upišemo jednu pobedu za rođendan, ali opet nije lako. Imamo puno mladih igrača, nismo još uigrani. Nadam se pobedi u nedelju - dodao je Milosavljević čiji je tim u prvom kolu doživio poraz od CSKA u grupi A (71:82).

On je u odsustvu prvih plejmejkera u nekoliko navrata organizovao napade svoje ekipe, a u tome su mu pomagali mladi Ognjen Stanković i Amsal Delalić te Marko Jeremić. Upravo to je bila najveća boljka u igri Igokee, a trener Vladimir Jovanović nada se skorijem oporavku svojih igrača. Najbolji kod domaćina bio je Zoran Nikolić s 19 poena, 12 je dodao Nikola Tanasković koji je povrijedio koljeno u posljednjem minutu utakmice i s bolnom grimasom na licu napustio utakmicu uz pomoć saigrača. Kod gostiju je Džona Radebo postigao 15, a po 14 Kori Volden i Sadik Kabača.

Veterani na sceni

Veliku pažnju u subotu privući će revijalni susret između veterana Igokee i ekipe Veterani prijatelji. Odranije je poznato da će za Igokeu igrati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dok se očekuje dolazak mnogo poznatih imena iz regiona. Susret je na rasporedu od 17 časova u Banjaluci dok će od 18.30 sati na parket izaći košarkaši Partizana i Turk Telekoma. Utakmice za plasman rezervisane su za nedjelju. Prve dvije biće igrane u Laktašima. Planirano je da u 14.30 počne susret za peto mjesto, a od 17 meč za treće mjesto dok je finale na rasporedu od 20 sati u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana