Dragan Milosavljević, kapiten Igokee: Spojila nas je ova pobjeda

Milan Zubović
Dragan Milosavljević, kapiten Igokee: Spojila nas je ova pobjeda

BEOGRAD - Stvari idu nabolje i uloženi trud na treninzima vraća se na utakmicama, rekao je kapiten Igokee Dragan Milosavljević, koji je sa saigračima izvojevao veliku pobjedu nad svojim bivšim timom Partizanom (91:89), u sedmom kolu ABA lige.

Lišena usluga Marka Jošila, Nemanje Gordića i Džekija Karmajkla ekipa iz Republike Srpske upisala je treću gostujuću pobjedu nad “crno-bijelima” u 13. meču i prekinula pet vezanih poraza od istog rivala pa sada ima skor 5-2 u regionalnom takmičenju.

Koliko su gosti bili nadmoćni svjedoči i podatak da su sredinom trećeg perioda imali 22 poena prednosti, a jedino vođstvo na susretu Beograđani su imali u četvrtom minutu (6:4).

- Ovo je velika pobeda za nas i naša najbolja utakmica. Trijumf nam mnogo znači nakon nesrećnog poraza od FMP-a, jer od početka sezone ne igramo na 100 odsto naših mogućnosti. Stalno nam nešto malo nedostaje da budemo oni pravi i mislim da nas je ova utakmica spojila. Taktički smo izdržali do samog kraja i dobili veliku ekipu. Pred početak sezone znali smo da sa svima možemo igrati pa treba da nastavimo u ovom ritmu i ovo je način na koji bi trebalo da započinjemo mečeve, a ne da budemo mlaki. Bili smo raspoloženi, sa mnogo energije u odbrani, lopta je dobro išla na terenu, imali smo ritam mada smo imali i neverovatne procente šuta - rekao je Milosavljević za “Glas Srpske”.

Prema njegovim riječima, nisu se zanosili visokim vođstvom protiv evroligaša te su ostali skoncentrisani do samog kraja.

- Nismo razmišljali puno u tom trenutku, jer smo znali da igramo s najboljom ekipom lige protiv koje morate biti svesni da lako može istopiti tu prednost. Zato smo bili fokusirani i bez straha smo se borili do kraja. Stef (Stefan Mudi) je bio sjajan na kraju iako nije dobro igrao tokom meča, jer je mesec dana bio odsutan i odradio je samo dva treninga pred Partizan. Bilo je sjajno nakon pobede i njegovo prisustvo nam znači puno - istakao je Milosavljević koji je ubacio 12 poena.

Najefikasniji u njegovom timu sa po 17 poena bili su Nikola Tanasković i Marko Jeremić, dok je Edin Atić dao 14, a Zoran Nikolić deset. Mišljenja je da su svojim iskustvom sačuvali prednost tokom posljednje četvrtine kada je Partizan bio u naletu i postigao 32 poena.

- Naše iskustvo je došlo do izražaja i nismo gubili glavu. Bili smo tim i kada nije išlo te verovali u pobedu. Bila nam je potrebna ovakva utakmica da pokažemo koliko možemo. Stvari idu nabolje i uloženi trud se isplati - naveo je Milosavljević.

Partizan je upisao drugi poraz u sezoni, a na meču je debitovao brazilski centar Bruno Kaboklo, koji je na parketu proveo tri minuta i 20 sekundi u prvom poluvremenu i zabilježio dva poena. Prednjačio je Zek Ledej sa 16, a pratio ga je Uroš Trifunović s jednim manje.

Iskušenje u Tortoni

Seriju utakmica protiv teških rivala Igokea nastavlja sutra kada od 20.30 časova gostuje kod italijanske Dertone u Tortoni.

- Radi se o relativno novoj ekipi koja finansijski dobro stoji i ima dobre igrače. Neće nam biti nimalo lako, jer smo se fizički i emotivno dosta potrošili, a novi susret je u samo tri dana. Ipak, veoma nam je bitno da dobijemo ovu utakmicu jer želimo da napravimo dobar rezultat u Ligi šampiona. Nakon dva poraza pobeda bi bila prekretnica - rekao je Milosavljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana