Dragan Bajić počeo s radom u Nikšiću: Moje ambicije su uvijek najveće

Darko Dragičević
Dragan Bajić počeo s radom u Nikšiću: Moje ambicije su uvijek najveće

NIKŠIĆ - Trener Dragan Bajić vraća se na parkete ABA lige. Bivši trener Igokee, bugarskog Černo Mora i selektor Sjeverne Makedonije preuzeo je ekipu Sutjeske iz Nikšića, koja će se naredne sezone takmičiti u domaćem šampionatu i ABA 2 ligi.

Nikšićani su bili uporni u želji da angažuju pomenutog stručnjaka i ove sezone je došlo do dogovora.

- Interesovanje Sutjeske traje već dugo i pred ovu sezonu smo se brzo dogovorili na obostrano zadovoljstvo. Gledajući period koji je iza mene, poznato je da sam uporedo bio trener Igokee i selektor Makedonije. Uz to imao sam i tešku operaciju, jednostavno došlo je do zamora pa mi je odmor bio prijeko potreban. Zbog toga nisam žurio s povratkom na klupu. Bilo je zainteresovanih klubova, ali smatram da je ponuda Sutjeske došla baš u pravo vrijeme, kad sam se odmorio i uželio posla. Nadam se da ću ovu svoju energiju uspjeti prenijeti i na tim i da ćemo funkcionisati na najbolji mogući način - istakao je Bajić nakon okupljanja.

Odlični stručnjak ističe da prilikom sklapanja ugovora nije bilo govora o ambicijama.

- Želja predsjednika Saše Miličića je da se ne dešavaju stvari i odnos prema dresu koji je bio u pojedinim dijelovima prošlog perioda. Potpisao sam ugovor na dvije godine, a cilj je da na kraju sezone svi budemo bolji od igrača, preko rezultata kluba, a i mi treneri. Meni ambicije niko nije potrebno da nameće, jer bez obzira na to kakvim timom raspolažem, one su uvijek najveće. Smatram da je kolega Minić uz sve probleme sa kojima se susreo opet izvukao sezonu najbolje što se moglo - istakao je trener.

Sutjeska će u narednoj sezoni ABA 2 lige imati veoma tešku grupu u kojoj se nalaze Vojvodina, Bosna i Rabotnički. Tri tima koja su se osjetno pojačala za novu sezonu i imaju ambicije da napadnu i sami vrh.

- Ono o čemu razmišljam trenutno je samo moj tim. Kako da dobro odradimo pripreme i stvorimo pravi tim i atmosferu. Želim da budemo tvrd orah svima kad počne takmičenje uz uvažavanje svih rivala, ali treba da mislimo samo o nama. Možda sam format ABA 2 lige i nije zahvalan, jer će neki klubovi iz regiona odigrati samo tri domaće utakmice, što smatram da je malo, pogotovo za neke košarkaške sredine gdje su se ljudi uželjeli regionalne košarke - dodao je stručnjak.

Sutjeska je zadržala okosnicu ekipe. Ugovore sa klubom produžili su Radosav Spasojević, Andrej Vulević, Miloš Vujović, Jovan Vojinović, Đorđe Otašević i Vukota Pavić. Novi igrači su Kobi Vebster koji igra na poziciji plejmejkera, a prethodnu sezonu je proveo u Radničkom iz Kragujevca, gdje je prosječno bilježio 13,2 poena i 2,6 asistencija. Igrao je na Univerzitetu Zapadni Ilinois i Univerzitetu Nebraska, a prvi klub u Evropi mu je bio holandski Den Boš. Prije Vebstera Sutjesku su pojačali Ostin Luk i Milić Starovlah. 

- Moja odluka je bila da gro igrača iz prošle sezone ostavim i da popunim roster sa tri nova košarkaša. Znajući da sam dosta kasno dogovorio saradnju i da je bilo jako teško naći adekvatna pojačanja , mogu da kažem da sam više nego zadovoljan izborom ova tri igrača. Mislim da imam grupu sjajnih momaka koja će nadam se funkcionisati onako kako ja zamišljam - rekao je na kraju odlični stručnjak.

Trojka za vječno pamćenje

Dragan Bajić je tokom boravka na klupi Igokee ostvario brojne i značajne pobjede, a teško je izdvojiti sve bitne.

- Trenerima je svaka pobjeda jednako draga. Bilo ih je dosta, posebno pamtim trijumfe nad Partizanom, Crvenom zvezdom, ekipama Budućnosti, Cedevita, kao i bivšim evropskim šampionima Cibonom i Splitom. Možda je najdraža pobjeda nad Zvezdom u Laktašima 2013, kada je trojku pogodio Siniša Štemberger u posljednjoj sekundi. Tada smo osigurali prvo mjesto u ligaškom dijelu i obezbijedili Evroligu, ali nažalost taj naš san je neko prekinuo i napravio najveću nepravdu - dodao je novi trener Nikšićana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana