Dončićevi Maveriksi nisu uspjeli: Rekordna titula Bostona

Telegraf
Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Boston Seltiksa su ponovo na vrhu NBA lige! U finalnoj seriji, pobijedili su Dalas Maverikse 106:88 u odlučujućoj petoj utakmici, čime su osvojili svoju 18. šampionsku titulu. Ovim trijumfom, Boston je postao najtrofejniji klub u istoriji NBA, nadmašivši Los Anđeles Lejkerse koji imaju 17 titula.

Seltiksi su dominirali od samog početka utakmice. Već nakon prve četvrtine su imali prednost od deset poena, a na poluvremenu su vodili sa 21 poenom razlike. Ključni igrač Bostona, Džejson Tejtum, briljirao je sa 31 poenom, osam skokova i 11 asistencija. Njegovi ključni šutevi u četvrtoj četvrtini odbili su pokušaje Dalasa da se vrati u meč.

Džejlen Braun je dodao 21 poen za Boston, dok je Dalas predvodio Luka Dončić sa 28 poena i 12 skokova. Međutim, ni Dončić nije uspio da održi korak sa raspoloženim Seltiksima, dok je Kajri Irving ubacio samo 15 poena, što nije bilo dovoljno da bi Maveriksi ostali u trci za titulom.

A person lifting a child in the airDescription automatically generated

Ova titula je prva za Boston od 2008. godine, što dodatno pojačava značaj ovog uspjeha za ekipu i njihove navijače. Ako uspiju da zadrže trenutnu ekipu, Seltiksi će i sljedeće sezone biti među glavnim favoritima za osvajanje NBA titule.

Boston je još jednom dokazao svoju veličinu i snagu, vraćajući se na tron na spektakularan način.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana