Dončić odigrao meč za istoriju, pogodio koš iz "nemoguće" pozicije

GS
Dončić odigrao meč za istoriju, pogodio koš iz "nemoguće" pozicije

DALAS - Kako stvari stoje, MVP NBA lige na kraju će tražiti između Nikole Jokića i Luke Dončića koji igraju fenomenalne sezone.

Slovenac je briljirao u dresu svog Dalasa koji je ostvario pobjedu protiv Hjustona, a konačan rezultat na ovoj utakmici bio je 125:107. Prvo ime susreta bio je naravno sjajni Luka Dončić koji je

zabilježio čak 47 poena na ovoj utakmici, a dodao je 12 skokova, te sedam asistencija. Oborio je rekord po broju datih trojki kada je riječ o franšizi i skinuo je Džordža Meklauda sa prvog mjesta.

Osim toga sjajni Dončić izjednačio je svoj lični učinak kada je riječ o broju trojki na jednom meču, te ih je ponovo ubacio devet. Imao je i neke nevjerovatne poteze koji su oduševili sve, piše portal sportsport.ba.

Utakmicu je Dončić zavrpio sa putem 9/16 za tri poena, a kada je riječ o ukupnom šutu Slovenca on je sinoć bio 18/30.

-Opet je pokazao zašto je jedan od najboljih košarkaša na svijetu. Čitao je igru, igrao odbranu, ubacivao koševe. U ovoj utakmici igrao je na visokom nivou - rekao je Džejson Kid o partiji koju je pružio Dončić.

Posebno se izdvaja ono što je ubacio u akciji koja se desila u trećoj četvrtini. Činilo se da se nalazi u bezizlaznoj situaciji, a ubacio je trojku.

Nalazio se Dončić na šutu za tri poena, a čuvao ga je Džabari Smit Junior koji je u ovoj utakmici bio najbolji igrač Roketsa.

Vrijeme je isticalo i Dončić nije mogao da uradi ništa osim da šutira i da se nada da će pogoditi. Napravio je to na nevjerovatan način i pogodio je, te je izmamio velike aplauze.

-Šta? Šta? Ovo je ludo - urlao je komentator nakon što je Dončić pogodio trojku.

Dončić se ponašao kao da je to najlakša stvar na svijetu i kao da je to uradio već milion puta.

-Nisam iznenađen, kao mali sam konobarisao, tako da sam naviknut na takve stvari - nasmijejao se Dončić poslije meča kojim je samo povećao svoje šanse za MVP nagradu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana