Igokea okupila velikane za jubilej, moguć dolazak Jokića

Darko D.
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA – Košarkaški klub Igokea organizuje sjajan turnir povodom svog 50. rođendana. Pola vijeka postojanja obilježiće sjajnim mečevima, a u Banjaluku i Laktaše dolaze veoma kvalitetne ekipe.

Tako će u jednoj grupi igrati CSKA, Igokea i Galatasaraj, dok su u drugoj grupi Partizan, Hapoel, Turk Telekom .

Mečevi će se igrati na otvorenom terenu Teniskog centra i u dvorani u Laktašima. Turnir će otvoriti Igokea i CSKA 6.septembra a trajaće do 10. septembra kada je u 20 časova na programu finale.

Košarkaški klub Igokea osnovan je 23.jula 1973. godine kao Potkozarje a svoj uzlet je doživjela devedesetih godina prošlog vijeka. Igokea je bila i pobjednik ligaškog dijela ABA lige i učesnik je FIBA Lige šampiona.

- Okupili smo velikane košarke. Dolaze nam vrhunske ekipe i dio mečeva će se igrati na otvorenom terenu teniskog kompleksa gdje se igrao turnir Srpska open. Naručili smo parket koji će da bude postavljen na teren i ekipe su se baš interesovane za te uslove. Što se tiče dolaska CSKA razgovarali smo sa Fibom i Dejanom Bodirogom i neće biti problema sa njihovim nastupom. Biće napravljen teren za basket na platou kod teniskog centra gdje će mališani biti u prilici da se druže sa najvećim zvijezdama koje dolaze iz pomenutih timova. TV Arena sport će da prenosi mečeve a najavljen je dolazak ekipa iz Rusije i Izraela. Dnevna karta će da bude 20 KM, a za sve mečeve je 100 KM a prodaja počinje 1. septembra - istakao je Igor Dodik, generalni menadžer Igokee.

U Košarkaškom klubu Igokea žele da okupe velikane na jednom mjestu tako da je bilo pregovora oko dolaska Andreja Kirilenka koji nije bio u mogućnosti da dođe, dok su pregovori sa Hidajetom Turkogluom. Takođe Igokea je u pregovorima i sa Nikolom Jokićem koji odmara u Srbiji.

-U kontaktu smo sa Jokićem on je još tu tako da ćemo vidjeti da li će doći. Što se tiče utakmice veterana Igokee u subotu 9. septembra vjerujem da će Milorad Dodik igrati za ekipu - istakao je Igor Dodik.

Kompletna organizacija turnira koštaće pola miliona maraka, a u Igokei očekuju i drugu tranšu od Crvene zvezde za transfer Dalibora Ilića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana