Dodik: Košarkaška reprezentacija proslaviće Srpsku i Srbiju

Srna
Foto: Predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je srpska košarkaška reprezentacija moćna i snažna ekipa koja će na Olimpijskim igrama proslaviti Republiku Srpsku, Srbiju, srpski narod i sve ljude koji vole košarku.

Dodik, koji je sinoć posjetio kamp reprezentacije u Staroj Pazovi, rekao je da mu je posebno zadovoljstvo što ih je posjetio i poručio da im želi sve najbolje na Olimpijskim igrama.

-Želim vam sve najbolje u životu. Odlučio sam da kao predsjednik Republike nekima od vas dam određena priznanja Republike Srpske. Biće prilike, nadam se, nakon Olimpijade da se ponovo vidimo i ponovo družimo - rekao je Dodik.

On je zahvalio rukovodstvu Košarkaškog saveza Srbije, selektoru Svetislavu Pešiću i predsjedniku Saveza Predragu Daniloviću, objavljeno je na “Instagram” profilu predsjednika.

-To me čini ispunjenim, ja sam čovjek sporta i košarke, drago mi je da sam ovdje - rekao je Dodik, koji je odlikovao sinoć ordenima košarkaške reprezentativce Srbije Nikolu Jokića i Bogdana Bogdanovića, te Košarkaški savez Srbije, selektora Svetislava Pešića i predsjednika Košarkaškog saveza Predraga Danilovića.

Oni su odlikovani za vrhunska dostignuća u oblasti košarkaškog sporta koja doprinose opštem napretku, afirmaciji i promociji košarke u Srbiji i Republici Srpskoj.

Nikola Jokić, košarkaš Denver nagetsa, prvi Srbin proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige, trostruki osvajač nagrade za najboljeg košarkaša najjače košarkaške lige na svijetu, odlikovan je Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem.

Istim ordenom Dodik je odlikovao Bogdana Bogdanovića, košarkaša Atlanta hoksa, koji od 2017. godine nastupa u košarkaškoj NBA ligi, trostruki je osvajač nagrade za najboljeg košarkaša u Srbiji i kapiten Košarkaške reprezentacije Srbije.

Ordenom Njegoša prvog reda odlikovani su Košarkaški savez Srbije, košarkaš, trener i selektor Košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić i košarkaš i predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Predsjednik Repubike Srpske uručio je juče u sportskom centru u Staroj Pazovi ukaze o odlikovanjima Jokiću, Bogdanoviću, Pešiću i Daniloviću.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana