Dodik: Finale - san i dar čitavoj srpskoj naciji koja voli košarku

GS
Dodik: Finale - san i dar čitavoj srpskoj naciji koja voli košarku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je biti u finalu Svjetskog prvenstva u košarci i san i dar čitavoj srpskoj naciji, koja voli košarku.

Dodik je ocijenio da će sve stati kada počne utakmica finala Svjetskog prvenstva u košarci i poželio pobjedu srpskih košarkaša nad njemačkim, koja bi, kaže, za njega imala simboličan značaj

- Želim pobjedu! Meni je pobjeda važna i to što se radi o Nijemcima. To za mene ima simboličan značaj, bilo bi mi podareno baš i u svakom smislu - i kao sportisti i kao političaru - izjavio je Dodik.

On je napomenuo da, i ako ne bude tako, treba istaći da je finale veliki uspjeh i da trud srpskih košarkaša zaslužuje poštovanje.

Predsjednik Srpske podsjetio je da su na globalnom nivou danas dva srpska finala i da, osim košarkaša, igra i najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji će u finalu Ju-Es opena odmjeriti snage sa Danilom Medvedovom.

- Šta reći o Đokoviću, a da nije rečeno? Riječ je o fenomenu, najboljem igraču svih vremena, čovjeku koji ne odustaje, koji se nikada ne predaje. Gubio je po 2:0 na gren-slemovima i vraćao se, te pobjeđivao 3:2. To je nešto što mogu samo oni koji su uporni, koji ne odustaju i koji žele pobjedu - rekao je Dodik.

Dodik je Đokoviću poželio sav uspjeh, ističući da vjeruje da već sada može da mu čestita.

- U sred SAD finale Ju-Es opena igraju Rus i Srbin - podsjetio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana