Đorđe Topolović za „Glas“: Poziv Šćekića nisam mogao da odbijem

Milan Zubović
Đorđe Topolović za „Glas“: Poziv Šćekića nisam mogao da odbijem

BANjALUKA - Novu energiju u reketu Borca donijeće Đorđe Topolović koji je pojačao redove banjalučkog tima.

Momak koji ima 23 godine igra na poziciji centra i predstavlja posljednji dio mozaika ekipe koju sklapa trener Marko Šćekić pred izazove naredne sezone.

Upravo je Šćekić bio glavna poveznica u realizaciji transfera igrača iz Nove Topole koji se košarkom počeo baviti u Top baksetu iz rodnog mjesta, da bi sa 14 godina prešao u banjalučki Borac, a 2019. postao član Igokee.

Potom je igrao za Spars, Osijek, Cedevitu junior i Šibenku. Nastupao je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH.

 - Sa Markom se poznajem jako dugo i sa njim sam individualno radio kao klinac i naučio mnogo stvari jer igramo istu poziciju. Borac je trebao igrača na „petici“, javili su mi se i brzo smo se dogovorili pa sam već počeo da treniram sa ostatkom ekipe - izjavio je Topolović za „Glas Srpske“.

Adaptacija na novi klub neće mu teško pasti jer poznaje trenera kao i većinu novih saigrača.

- Nemam neke posebne lične ambicije, već samo da budem bolji nego prošle sezone, da se dobro uklopim i da ekipa ostvari što više pobjeda. Momci su spremni za rad i trku, što mi se mnogo sviđa na samom mom dolasku, dok je atmosfera veoma pozitivna. Nadam se da ću što prije uhvatiti ritam sa njima - rekao je Topolović.

Takmičenje u ABA 2 ligi je reformisano pa će 16 timova biti podijeljeno u četiri grupe, što donosi novu draž igranja jer više neće biti turnira koji su bili slabo posjećeni.

- Meni će ovo biti četvrta sezona u ABA 2 ligi i mislim da će novi format biti bolji. Problem turnira bio je taj što odigraš tri ili četiri utakmice u jednoj sedmici pa onda igraš utakmicu domaćeg prvenstva, nakon čega si fizički i emotivno razbijen i ne možeš se oporaviti. Ovaj novi sistem ne bi trebalo da bude loš jer neće biti toliko zamora, ima vremena za oporavak i pripremu između mečeva, dok ćemo igrati i na domaćem terenu što će biti vjetar u leđa za sve nas jer publika obično bude šesti igrač - istakao je Topolović.

Igrom sudbine protivnik u grupi biće mu bivši klub Šibenka za koju je prošle sezone u ABA 2 ligi zbog povrede odigrao samo pet utakmica tokom kojih je prosječno bilježio 9,4 poena, 6,2 skoka i jednu asistenciju za 22 minuta na parketu.

- Eto, pogodilo se tako. Šibenka je moj prošlosezonski klub u kojem nisam igrao pola godine, a pred ovu sezonu uložili su veliki novac u ekipu koja je skoro sasvim nova. Ostala su samo dva-tri igrača iz prošle sezone, angažovan je novi trener i oni moraju da ostvare dobar rezultat, kako u ABA 2, tako i u hrvatskom prvenstvu. Šibenik nije nimalo lagana sredina kada je u pitanju košarka - naveo je Topolović.

Ilirija i Zlatibor

Preostala dva protivnika u grupi su im Ilirija i Zlatibor.

- Prvu utakmicu iduće sezone igraćemo protiv Ilirije koju sam gledao prošle godine na kvalifikacionom turniru za ABA 2 ligu protiv Bosne kada su izgubili, ali su ostavili dobar utisak. Tada su imali veoma brzu ekipu koju predvodi plejmejker Adnan Arslanagić i moramo biti veoma oprezni protiv njih. Zlatibor je godinama u vrhu ABA 2 lige, bio je šampion i uvijek ima sjajnu ekipu koju predvodi odlični trener Strajin Nedović. Igraju nekim modernim stilom košarke u kojem svi sve rade. Ipak, vjerujem  u Borac i našu ekipu da ćemo ostvariti dobre rezultate - poručio je Topolović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana