Đorđe Milošević se vratio na parket u dresu Borca: Očekujem još bolje partije

G.S.
Đorđe Milošević se vratio na parket u dresu Borca: Očekujem još bolje partije

BANjALUKA - Košarkaški klub Borac dobio je veliko pojačanje. U Banjaluku je došao Đorđe Milošević, koji je ljubiteljima košarke u gradu na Vrbasu poznat po nastupima u Igokei.

Iskusni košarkaš će svakako moći da pomogne mladom timu u narednim mečevima na balonu ABA 2 lige, gdje će Borac tražiti  šansu da izbori plasman na završni turnir. Milošević se vraća na parket nakon operacije prednjih ukrštenih ligamenata. Već je odigrao dva meča za banjalučki tim.

- Lako smo se dogovorili za saradnju. Meni je nakon oporavka trebao klub u kojem bih mogao da dižem  formu, a Borcu je trebao nešto iskusniji košarkaš da bude uz ove mlade momke. Za mene je najbitnije da sam se oporavio. Nije bilo straha prilikom povratka na parket, ali iskreno malo se izgubio osećaj. Već u ovom drugom meču protiv Slobode bilo je puno bolje. Naporno radim da bih digao formu i pomogao klubu, jer sam iskreno trenutno na nekih 30 odsto svojih mogućnosti - rekao je Milošević, koji je upravo bio završio trening u teretani.

Milošević je proteklih sezona nastupao u Francuskoj, ali je nakon povrede odlučio da se oporavlja kod kuće.

- Zaista mi je puno pomoglo što nisam ostao u Francuskoj. Kod kuće je ipak sve drugačije. Imao sam veliku podršku i uspešno prošao ovaj težak period. Sada je sve u redu, treniram sve jače i nadam se da ću brzo uhvatiti formu - dodao je Milošević.

Novi košarkaš ističe da je Borac veoma talentovana ekipa. Banjalučani su prvi cilj ostvarili - plasman u Ligu  za šampiona BiH, a sada će pokušati i drugi.

- Ekipa je veoma mlada pa su imali dosta oscilacija. Ipak sada je to sve puno bolje, kompletni su i igraju veoma dobro. Trener Zoran Kašćelan radi zaista dobar posao, jer je pored rezultata primetan i napredak kod ovih mladih igrača. Sigurno je da se neće predati u Ligi šest i da će svakom biti težak rival - jasan je Milošević.

Banjalučani će na posljednjem ligaškom balonu ABA 2 lige igrati protiv Pelistera, Heliosa i Sutjeske. Ipak prvo iskušenje je duel protiv Leotara u Ligi BiH.

- Sigurno je da bi mladom timu dosta značilo da se opet plasiraju na završni turnir ABA 2. Verujem da ova ekipa može to da ostvari. Na poslednjem balonu su rivali koji su ispod Borca na tabeli, ali su i dalje u borbi za mesto u plej-ofu. Zbog toga treba da se što bolje spremimo. Ipak treba napomenuti da ćemo o tim mečevima misliti tek nakon Leotara. Momci imaju veliki motiv da se revanširaju za poraz u finalu Kupa -  dodao je na kraju Milošević.

Igokea

Milošević je veliki dio karijere proveo u Igokei, ali ističe da u klubu nema saigrača.

- Od sadašnjih igrača niko nije bio u klubu u periodu kada sam ja igrao. Tu su samo pomoćni treneri Milutin Latinčić i Zoran Petković, dok je Vuk Radivojević sportski direktor. S njim sam se jedino i kratko video. Iskreno u potpunosti sam koncentrisan na igre u Borcu - rekao je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana