Đorđe Aleksić, prvotimac Mladosti: Ni autsajderi ni favoriti

Milan Zubović
Foto: Nj. Tomić

MRKONjIĆ GRAD - Sa samo 26 godina na leđima Đorđe Aleksić je veteran u Košarkaškom klubu Mladost, gdje će mu naredna sezona biti 13. u seniorskom timu.

Novu sezonu Lige BiH otvoriće ranije nego što je planirano i iduće srijede gostovaće kod Borca jer su Banjalučani tražili pomjeranje utakmice zbog obaveza u ABA 2 ligi.

- Biće mi to 13. seniorska sezona i to sa samo 26 godina. Već sada imam najviše nastupa za ekipu u Ligi BiH i ne planiram da stanem jer sam baš vezan za ovaj klub - izjavio je Aleksić za “Glas Srpske”.

Ipak, postoji velika mogućnost da propusti premijerni meč jer je povrijedio prst na ruci tokom kontrolne utakmice sa Prijedor Spartakom.

- Čeka nas susret sa Borcem, kojem smo izašli u susret, i idemo na pobjedu u “Boriku” gdje ne mislimo da se unaprijed predamo. Ne vjerujem da ću igrati jer sam u posljednjoj četvrtini utakmice sa Prijedorom slomio kažiprst pa bi prema prvim procjenama trebalo da mirujem tri-četiri sedmice. Trebalo bi da stavim fiksator na ruku pa da za deset dana krenem sa treninzima - istakao je Aleksić.

Prijedorčane su dobili rezultatom 89:83, što je bila prva kontrolna utakmica Mrkonjićana na domaćem terenu.

- Bila je to memorijalna utakmica umjesto turnira koji se do sada održavao i pobijedili smo dosta nezgodnu ekipu sa kojom ćemo se sastajati u Ligi BiH. Noge su nam još teške jer smo u toj fazi priprema, tako da smo imali dosta problema da ih dobijemo. Njima je okosnica tima ostala na okupu, imaju iskustvo, možda nisu fizički najjači, ali, što bi se reklo, znaju da igraju košarku i svima će biti nezgodan protivnik. Nama sada slijedi osvježenje da što spremniji dočekamo prvi meč - naveo je Aleksić.

Tokom ljeta na kormilo se ponovo vratio Goran Sladojević sa kojim je ranije ekipa bilježila najbolje rezultate.

- Sladojević je ponovo tu sa nama i drago mi je što se vratio jer se dugo poznajemo i odlično sarađujemo. I dalje je isti sistem treninga koji on zastupa, donio je stabilnost u radu i forsira jake treninge koji će dati rezultate kada krene takmičenje. Ujedno, vratila se i publika u dvoranu pa vjerujemo u bolje dane - rekao je Aleksić.

Ekipa je drastično promijenjena u odnosu na onu koja je završila prošlu sezonu, kada se spasla od ispadanja u niži rang. Sada su ambicije malo veće od puke borbe za opstanak.

- Ekipa je dosta podmlađena pa možemo da igramo energičnu odbranu i presing po cijelom terenu. Mislim da krećemo naprijed nakon nekoliko godina stagnacije, kada nije bilo konstantnosti jer su se promijenila četiri trenera. Iz prošle ekipe ostali smo samo Dejan Ćup i ja, ali ne bi trebalo da imamo problema sa opstankom i smatram da možemo do sredine tabele. Nismo autsajderi, ali nismo ni favoriti. Želja nam je da se plasiramo u Ligu šest, što znači da treba da budemo među pet najboljih ekipa, a to će biti veoma teško jer su se i ostali klubovi dobro pojačali. Dvije-tri ekipe su skoro sigurne u prolaz, dok će se ostale boriti za dva mjesta - rekao je Aleksić.

Trener

Uporedo sa igranjem u prvom timu Aleksić je i trener omladinskih kategorija.

- Počeo sam da vodim školu košarke jer je nova uprava tražila od nas da pojačamo rad sa djecom. Za sada dobro ide, odziv je odličan i za samo sedam dana javilo se 30 djece, što je veliki uspjeh za nas - rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana