Đorđe Aleksić, kapiten košarkaša Mladosti: Najbolji kada je najpotrebnije

Milan Zubović
Đorđe Aleksić, kapiten košarkaša Mladosti: Najbolji kada je najpotrebnije

ISTOČNO SARAJEVO - Prvu gostujuću pobjedu ove sezone u Ligi BiH košarkaši Mladosti izborili su u Istočnom Sarajevu protiv Slavije koju su nadigrali rezultatom 83:75.

Veliku borbu u desetom kolu vodili su Mrkonjićani na gostujućem terenu i tek u drugom poluvremenu slomili su otpor žilavih domaćina koji se nisu predavali do kraja. Kapiten Mladosti Đorđe Aleksić bio je oduševljen gostujućim slavljem kojem je doprinio sa 12 poena. Bolji od njega bili su Harun Huseinpašić sa 15 i Lazar Đurović 18 poena.

- Slavija je ekipa našeg ranga, sa sredine tabele, i tu smo vidjeli šansu za pobjedu. Znali smo nedostatke u njihovoj igri, napadali ih tamo gdje su najslabiji i svi igrači dali su svoj doprinos te maksimalno ispoštovali zadatke koje je trener stavio pred nas. Slomili smo ih u posljednja dva-tri minuta. Bili smo veoma raspoloženi i nismo gubili koncentraciju u ključnim trenucima. Bili smo najbolji kada je bilo najpotrebnije - rekao je Aleksić za “Glas Srpske”.

Bila je to treća pobjeda Mrkonjićana ove sezone nakon što su na svom terenu nadigrali Bosnu i Slobodu.

- Nemamo pojedince koji će “povući” ekipu sa 40 poena, već igramo timski i svako ima svoje zaduženje pa svaki put u prvi plan iskoči neko drugi. To je ispravan način rada pa jedino tako kao skladna i kompaktna cjelina možemo da funkcionišemo. Ova pobjeda nam mnogo znači jer njome pokazujemo da nismo domaćinska ekipa koja ne zna slaviti u gostima. Liga je dosta izjednačena ove sezone i jedan trijumf “na strani” vodi te u gornji dio tabele, dok te jedan domaći poraz vodi ka dnu. Vjerujem da možemo još bolje jer se još uklapamo - naveo je Aleksić.

U narednom kolu čeka ih susret sa Prijedor Spartakom sa kojim su igrali kontrolni susret pred početak sezone, kada je on slomio prst pa ga nije bilo na početku prvenstva.

- Ne bježimo od uloge favorita. Prijedorčane dobro poznajemo, biće to dobra utakmica i vjerujem da pobjeda ostaje kod nas. Moramo sačuvati domaći teren i ne krijemo da se želimo probiti u Ligu 6. Nadam se da je trijumf nad Slavijom početak toga - dodao je Aleksić.

Slavija

S druge strane, Slavija je ostala na dvije pobjede uz koje ima osam poraza pa drži posljednje mjesto na tabeli. Najbolji u njenim redovima protiv Mladosti bio je kapiten Darko Damjanović sa 19 poena, a 17 je dodao Dijante Bah.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana