Divac se oglasio nakon što je dočekan zvižducima u Zagrebu (VIDEO)

GS
Foto: NBA

Vlade Divac, član košarkaške „Kuće slavnih“, oglasio se nakon što ga je publika u Zagrebu dočekala zvižducima na memorijalnoj utakmici odigranoj u čast 60 godina od rođenja Dražena Petrovića.

„Prema scenariju uopšte nije trebalo ja da govorim, ali voditelj mi je dao mikrofon i nisam mogao da odbijem“, rekao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, a zatim dodao:

„Usredsredio sam se na ljude sa kojima sam se lepo družio ovih dana i pre svega porodicu Petrović, jer je meni najvažnije da je sećanje na Dražena bilo impresivno“.

U trenutku kada je publika počela da negoduje zbog obraćanja Vlada Divca, Aco Petrović, Draženov brat, ustao je sa svog mjesta i zatražio od ljudi na tribinama da prestanu sa zvižducima.

Divcu dio hrvatske javnosti zamjera to što je na Svjetskom prvenstvu 1990. u Argentini, prilikom slavlja igrača i navijača Jugoslavije zbog osvajanja zlatne medalje, navijaču koji je utrčao u teren s hrvatskom zastavom uzeo obilježje i bacio na parket.

Utakmici u Zagrebu prisustvovali su brojni sadašnji i bivši igrači i treneri iz Srbije, poput Vanje Marinkovića, Bobana Marjanovića, Svetislava Pešića, Željka Obradovića, Zorana Slavnića, Predraga Danilovića, Zorana Savića, Dejana Bodiroge, Žarka Paspalja, Srećka Jarića, Aleksandra Džikića i Vlada Đurovića, prenosi Danas.rs.

pic.twitter.com/YhlagAkFnI

— OvoOno (@OvoOnoX) September 5, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana