Direktor Arene Grbović: Visok stepen bezbednosti, računamo da je ovo vanredna situacija

GS
Direktor Arene Grbović: Visok stepen bezbednosti, računamo da je ovo vanredna situacija

BEOGRAD - Košarkaši Partizana u utorak od 20.30 igraju treći meč plej-ofa protiv Reala. Rival je tražio pojačane mjere bezbjednosti. Štark Arena se priprema kao za fajnal-for.

Organizaciono izuzetno zahtjevan meč, potvrdio je direktor Arene Goran Grbović. Ekipa RTS-a zabilježila je red za karte, a bila je i u Areni, dan uoči meča.Red za karte za košarkašku utakmicu između Partizana i Real Madrida bio je dug nekoliko stotina metara. Tog dana čak ni neki od onih koji su u ranim jutarnjim satima stigli pred blagajnu beogradske Arene nisu uspjeli da kupe ulaznicu.

Iako se tada još nije znalo šta će se sve dešavati u Madridu, interesovanje je bilo ogromno. Arena se danas priprema kao da se u Beogradu ponovo igra fajnal-for.

Što gledalaca, što pripadnika obezbjeđenja, u Areni će biti skoro 25.000 ljudi.

Slučaj je htio da ista ekipa koja je zabilježila red za karte, danas uđe u Arenu pred veliki i za sve izazovan meč.

Nesvakidašnji mir u Areni i oko nje. U susret burnoj utakmici u svakom pogledu.

Ogromnom halom odjekuju savjeti Partizanovog trenera, dok direktor Arene Goran Grbović tvrdi da mu je poslije pet godina rukovođenja ovo, organizaciono, najteža utakmica.

„Hala ima svoje tehničke mogućnosti, tu su pravila Evrolige, ali i Partizan kao domaćin ima sopstvenu konfiguraciju organizacije meča“, objašnjava Grbović.

Visok je stepen sigurnosti. Računamo da je ovo vanredna situacija. Pojačaćemo broj redara, obezbjeđenja. Oko 20.000 do 25.000 ‘ušlih lica’ – to je izraz koji koriste komesari sigurnosti – tu spadaju i obezbjeđenje, policija, žandarmerija i ostali ljudi koji će se baviti servisom“, dodao je Grbović.

U taj broj ulaze i gledaoci. Možda će ih i biti najviše do sada ali, kako navodi direktor, ne mnogo više od tri i po gledaoca po kvadratu prostora, što je u skladu sa pravilima takmičenja.

Navijača bi bilo i za fudbalski stadion. Iako su karte planule pre vikenda, organizator prodaje na svom listingu još ima 1.600 poziva u sekundi za jednu kartu, kaže sagovornik RTS-a.

Real, najveća sportska institucija za sada je tražio pojačano obezbjeđenje. I bez toga, Arena priprema, kao za fajnal-for, vjerovatno i hiljadu redara, ali takođe postoji i zabrinutost da i najmanji incident, recimo upaljač, flašica bačena sa tribine, može da izazove pražnjenje i, što niko ne želi, prekid utakmice.

Tada tribine ili halu ne prazni direktor, već sudije po propisima takmičenja. Zato je još jednom upućen apel – da se sportski i gospodski navija, kao što je sjajnim partijama u kontinuitetu Partizan stigao dovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana