Poznati detalji nesreće u kojoj je poginuo Dru Gordon

GS
Poznati detalji nesreće u kojoj je poginuo Dru Gordon

Tužne vijesti o smrti bivšeg košarkaša Partizana Drua Gordona (33) preplavile su svjetske medije u petak, a sada su otkriveni i detalji saobraćajne nesreće.

Navodi se da je stariji brat Arona Gordona, košarkaša Denver Nagetsa, vozio trotočkaša autocikl u četvrtak na lokalnom seoskom putu jugoistočno od Portlanda i da je nakon nesreće preminuo na licu mjesta.

Gordon je na putu Springvoter prešao u suprotnu traku i sudario se sa putničkim vozilom, iz kojeg su dve osobe prebačene u bolnicu sa povredama koje nisu opasne po život.  Dodaje se da Dru nije bio pod uticajem alkohola ili droge, dok su čitave okolnosti još pod istragom.

Gordon je bio jedan od miljenika navijača Partizana i u sezoni 2012/2013 nosio je dres kluba, koji je napustio u martu 2013. godine prešavši u Dinamo iz Sasarija. Bila je to pretposljednja godina za crno-bele u Evroligi pre povratka prethodne sezone.

Dru je tako počeo karijeru na Starom kontinentu, zatim promenio veliki broj ekipa, između ostalog i Banvit, Lijetuvos Ritas, Zenit, Zjelonu Goru, Avtodor, Lokomotivu, Budiveljnik. Igrao je i u NBA ligi za Filadelfiju i nekoliko razvojnih sastava.
Posljednji angažman imao je prošle godine u Japanu i timu Rizing Zefir Fukuoka.

Od košarkaša su se oprostili KK Partizan, Denver Nagetsi, kao i mnogi drugi, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana