Dejan Šakotić, košarkaš Leotara: Ovaj meč me iscrpio kao nijedan do sada

Milan Zubović

TREBINjE - Predvođeni maestralnim Dejanom Šakotićem košarkaši Leotara pobijedili su Promo rezultatom 110:98, i to nakon produžetka u 12. kolu Lige BiH.

FOTO: KK Leotar

Šakotić je ostvario košgeterski rekord karijere i susret završio sa 36 poena, pet asistencija i četiri skoka, a zbog skraćene rotacije na terenu je proveo 42 minuta. Vasilije Milović ubacio je 25, a Stefan Glogovac poen manje.

- Prije utakmice sam znao da ću igrati dosta minuta jer nam je bila kratka rotacija zbog neigranja povrijeđenih Bože Đurasovića i Marka Rikala, dok ni Srđan Milanović nije bio u stanju da nam pomogne. Od iskusnijih bili smo samo Stefan Glogovac i ja, na nas je pao najveći teret mada su i ostali dali veliki doprinos. Ova utakmica me iscrpila kao nijedna do sada i jedva sam čekao da bude završena jer nisam mogao više da izdržim, koliko sam bio umoran, a izašao sam iz igre minut i po prije kraja zbog pete lične greške. Srećom, pobijedili smo pa je oporavak mnogo lakši - rekao je kroz smijeh Šakotić za “Glas Srpske”.

Pobjeda dobija na značaju jer je ostvarena bez tri bitna igrača, odbranjen je domaći teren mada su bili na ivici poraza. Naime, nakon prvog poluvremena bili su u minusu od 15 poena (32:47), ali su treću četvrtinu dobili sa 32:13 i okrenuli sve na svoju stranu.

- Dobro smo otvorili utakmicu i onda upali u krizu. Promo je znao da kazni svaku našu grešku i njegovi igrači su pogodili baš dosta šuteva. U drugo poluvrijeme smo ušli sa mnogo više energije, “potukli se” za svaku loptu, vratili egal jako brzo i imali sreće na kraju. U produžecima smo bili bolji i zaslužili smo pobjedu - naveo je Šakotić.

Leotar je sada na učinku 6-6 i vodi veliku bitku za peto mjesto na tabeli.

- Promo nije nimalo naivna ekipa koja ima dosta dobrih igrača u sastavu, tako da je ova pobjeda veoma bitna za nas jer smo stigli do šestog trijumfa u sezoni i nastavili borbu za Ligu šest. Da smo izgubili, bili bismo dosta daleko od te pozicije. Za sada ide po nekom planu. Jedini kiks bio je poraz od Sparsa u Trebinju, dok smo dobili ostale utakmice koje smo morali da dobijemo, tako da nismo nezadovoljni. Krenuo je drugi dio sezone, bilo bi dobro da dobijemo neko pojačanje jer nam je klupa trenutno dosta kratka - izjavio je Šakotić.

Slavlje Prijedorčana

Ekipa Prijedor-Spartaka upisala je četvrtu pobjedu u debitantskom nastupu u Ligi BiH. Prijedorčani su na svom terenu nadigrali Posušje rezultatom 89:76. Sa 21 poenom i sedam skokova predvodio ih je povratnik u klub Siniša Šorak koji je prvi dio sezone bio član Sparsa. Pratio ga je Bojan Lulić sa 18 poena i 11 skokova, dok je Nemanja Stanković imao 16 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana