Dejan Milojević sahranjen u Beogradu, ispratio ga i Stiv Ker

G.S.
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Nekadašnji igrač i košarkaški trener Dejan Milojević, koji je preminuo 17. januara u Solt Lejk Sitiju, sahranjen je na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, u prisustvu porodice, prijatelja i brojnih kolega iz svijeta košarke i sporta.

Sahrani Dejana Milojevića prisustvovao je trener Golden Stejta Stiv Ker, u čijem stručnom štabu je srpski stručnjak proveo tri godine. Iz San Franciska je došao i Gruzin Zaza Pačulija, bivši igrač i aktuelni član uprave Voriorsa.

Na Novom bežanijskom groblju bili su predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, košarkaški menadžer Miško Ražnatović, treneri Željko Obradović, Aleksandar Matović, Predrag Zimonjić, Aleksandar Džikić, Miroslav Nikolić, Vladimir Jovanović, Marko Barać, Dragan Bajić...

Milojevića su ispratili brojni aktivni i bivši košarkaši: Dejan Tomašević, Petar Božić, Luka Mitrović, Uroš Tripković, Nemanja Dangubić, Ratko Varda, Darko Miličić, Saša Pavlović, Vladimir Dragutinović, Igor Rakočević, Zoran Savić, Danilo Anđušić, Vladimir Kuzmanović, Slavko Vraneš, Novica Veličković, Milan Gurović, Zoran Stevanović, Miodrag Marić, Željko Rebrača, Vladimir Štimac, Nikola Topić, Branko Lazić, Milenko Tepić, Mlađan Šilobad, Nemanja Bjelica, Nikola Peković, Veselin Petrović, Vule Avdalović, Vladimir Radmanović, Branko Sinđelić, Mile Ilić, Vlatko Čančar i mnogi drugi, prenosi RTS.

Prisutni su bili i potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović, državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj, bivši fudbaleri Miroslav Đukić i Nikola Žigić, novinari i komentatori Aleksandar Stojanović i Edin Avdić...

 

U subotu je održana komemoracija u Skupštini grada Beograda

Dejan Milojević je preminuo 17. januara u Solt Lejk Sitiju od posljedica srčanog udara uoči NBA utakmice između Jute i Golden stejta, gde je radio kao član stručnog štaba.

Od srpskog stručnjaka se oprostio cio košarkaški svet, a planetu su obišli video-snimci sa utakmice Partizana i Mege u prepunoj "Štark areni", gdje su navijači crno-bijelih odali poslednju počast nekadašnjem idolu. Nekoliko dana kasnije, jednako dirljivo bilo je i u "Čejs centru" pred duel Voriorsa i Atlanta hoksa.

U subotu je u Skupštini grada Beograda održana komemoracija Dejanu Milojeviću, kojoj su prisustvovali brojni proslavljeni košarkaši, treneri i sportski radnici.

 

Tri puta MVP regionalne lige, osvajač prstena sa Voriorsima

Dejan Milojević je igračku karijeru započeo u beogradskom Beovuku, nakon čega je igrao u FMP-u, Budućnosti, Partizanu, Valensiji, Galatasaraju, pa opet u Partizanu.

Tri puta je bio najkorisniji igrač (MVP) regionalne ABA lige, a sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. godine.

Dugo je kao trener vodio Megu, bio je šef stručnog štaba podgoričke Budućnosti, a poslednji angažman imao je u San Francisku, gdje je radio kao pomoćni trener Stivu Keru u Golden stejtu, sa kojim je 2021. godine osvojio NBA prsten.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana