Dejan Ćup, košarkaš Mladosti, o slavlju nad Prijedor-Spartakom: Timski smo izvukli pobjedu

M. Z.
Foto: KK Mladost

Dejan Ćup, košarkaš Mladosti, o slavlju nad Prijedor-Spartakom: Timski smo izvukli pobjedu

MRKONjIĆ GRAD - Srpski derbi desetog kola Lige BiH pripao je košarkašima Mladosti koji su pobijedili Prijedor-Spartak rezultatom 81:71. Mrkonjićani su konačno vezali dvije pobjede i stigli do četvrtog trijumfa sezone kojim su krenuli ka gornjem dijelu tabele, dok su Prijedorčani ostali na tri trijumfa do sada.

- Pobjeda nam mnogo znači jer smo njome potvrdili gostujući trijumf iz prošlog kola. Mnogo smo se namučili da dobijemo ovu utakmicu jer smo imali problema sa povredama i bolešću nekih igrača te nismo imali dvojicu u rotaciji, zbog čega smo morali baš da “stisnemo”. Dali smo sve od sebe u ovom trenutku i pobjedu smo timski izvukli protiv ekipe koja zna da igra i veoma je nezgodna - rekao je član Mladosti Dejan Ćup koji je imao 12 poena i sedam skokova.

Bolji od njega na ovoj utakmici bili su Harun Huseinpašić sa 20 poena i devet skokova, te Đorđe Aleksić sa 16 poena.

- Sa dvije vezane pobjede napravili smo sjajan posao, odvojili smo se od dna i krenuli ka gornjem dijelu tabele. U narednom kolu gostujemo kod Posušja i nadamo se trećem vezanom trijumfu. Liga je ove sezone dosta izjednačena i svako svakog može da dobije bez obzira na poziciju na tabeli - dodao je Ćup.

Kod Prijedorčana Lazar Dražić ubacio je 15 poena, a Kolja Vučinić 12. Plasman: 1. Široki 9-1, 2. Bosna 7-3, 3. Sloboda 6-4, 4. Spars 6-4, 5. Borac 5-5, 6. Leotar 5-5, 7. Orlovik 5-5, 8. Mladost 4-6, 9. Promo 4-6, 10. Prijedor-Spartak 3-7, 11. Slavija 3-7, 12. Posušje 3-7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana