Dalas otkazao proslavu Bostona

Tanjug
Dalas otkazao proslavu Bostona

DALAS - Košarkaši Dalasa pobijedili su na svom parketu ekipu Bostona rezultatom 122:84 i smanjili prednost Seltiksa u finalnoj seriji NBA lige na 3:1.

Imali su Boston seltiksi ubjedljivu prednost od 3:0 nakon prve tri utakmice finalne serije plej-ofa NBA lige, napravili su brejk u četvrtak i jednom rukom već uhvatili metlu da u Dalasu završe posao i osvoje rekordnu 18. titulu, ali su umjesto velikog slavlja u Teksasu doživjeli pravi debakl koji će se dugo prepričavati, piše RTS.

Rekao je Luka Dončić nakon prvog meča u Dalasu da njegova ekipa neće prestati da vjeruje u preokret i Mavsi su na terenu pokazali da to nije šuplja priča. Isprašili su Seltikse sa ponižavajućih 38 razlike, nakon kojih finale, koje se sada vraća u Boston, sigurno neće biti isto.

Imao je Dalas u četvrtoj utakmici sve što mu je potrebno, prije svega raspoložene Luku Dončića i Kajrija Irvinga koji su zajedno ubacili 50 poena - Slovenac 29, a Amerikanac 21 iako ih šut za tri poena nikako nije služio (Dončić 0/8, Irving 1/6).

Probudili su se među Mavsima i igrači poput Tima Hardaveja Džuniora koji je ubacio 15 poena ili Dantea Egzuma sa 10. Derek Lajvli je ubacio 11 poena i uhvatio 12 skokova.

Kod Bostona je prednjačio Džejson Tejtum sa skromnih 15 poena, dok je Sem Hauzer dodao 14, a Pejton Pričard 11 poena. Džejlen Braun je ostao na 10 poena uz očajnih 3/12 iz igre, dok je Džru Holidej imao isti učinak, uz 4/10 iz igre.

Boston je, kada se podvuče crta, šutirao iz igre sa amaterskih 36 odsto uspješnosti (29/80), što je dovoljno dobro objašnjenje za istorijski debakl.

Imaće "kelti" u svom "TD Gardenu" dodatni motiv da se revanširaju za težak poraz i pred svojim navijačima zapečate 18. titulu šampiona NBA lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana