“Crveno-bijeli” puni samopouzdanja dočekuju Barselonu u Evroligi

GS
“Crveno-bijeli” puni samopouzdanja dočekuju Barselonu u Evroligi

BEOGRAD - Veliko interesovanje vlada među navijačima Crvene zvezde, koja će večeras od 20 časova ugostiti Barselonu u četvrtom kolu Evrolige.

Razlog za leži u činjenici da su “crveno-bijeli” vezali tri pobjede na početku sezone, što predstavlja njihov najbolji start u istoriji dok ujedno drže prvo mjesto na tabeli kao jedina ekipa sa maksimalnim učinkom. Očekuje se da “Arena” bude ispunjena do posljednjeg mjesta i da će se okupiti više navijača nego protiv Baskonije u drugom kolu kada ih je na tribinama bilo više od 19.000. Pored kluba iz Vitorije Zvezda je nadigrala Pariz u prvom kolu, dok je u prošlom prije tri dana očitala lekciju Fenerbahčeu u gostima. Sjajna igra u Istanbulu dala je mnogo samopouzdanja “crveno-bijelim” košarkašima koji smiruju euforiju.

Barselona stiže sa skorom 2-1, a jedini poraz doživjela je u prvom kolu na gostovanju kod Žalgirisa. Predvođena Kevinom Panterom nadigrala je Monako na svom terenu prije dva dana i u Srbiju stiže takođe sa dosta samopouzdanja. Na ruku joj ide tradicija protiv beogradskog kluba koji je dobila čak 14 puta u 16 dosadašnjih mečeva. Posljednji put protiv Barse Zvezda je slavila 20. oktobra 2017. godine pred svojim navijačima, a od tada je vezala 11 poraza. Svi oni kojima je crveno-bijela boja na srcu smatraju da je pravo vrijeme za prekid neugodne tradicije.

- Ne fokusiram se mnogo na drugi tim. Znam da su imali par transfera. Dobri su igrači, ali za mene je najvažnija priprema za utakmicu. I fokus na nas. Svemu je potrebno vrijeme, novi tim, novi sistem, trener, saigrači. Učim šta sve mogu ostali da urade i navikavam se na teren. Oktobar je, pred nama je duga sezona. Mogu da uradim mnogo i individualno i sa timom - rekao je plejmejker Kodi Miler Mekintajer.

Pričao je i o saradnji sa Džoelom Bolombojem.

- Mislim da ćemo nastaviti da koristimo prilike. Nekad ćemo imati lobove, nekad alej-apove, nekad dobre pasove. Džoel je nevjerovatan, energičan. Radimo i dalje na toj konekciji. I dalje je oktobar, imamo još mnogo vremena da razvijemo bolju konekciju jedan sa drugim - istakao je Miler Mekintajer.

Petrušev

Košarkaški menadžer Miodrag Ražnatović demantovao je vijest o prelasku Filipa Petruševa iz Olimpijakosa u Crvenu zvezdu. Beogradski mediji prenijeli su informaciju da će se krilni centar vratiti na Mali Kalemegdan, ali od toga, za sada, nema ništa. Tokom posljednje sedmice Petrušev je imao čudnu ulogu u Olimpijakosu. Prvo je navodno bio bolestan pa je igrao jako malo protiv Žalgirisa i Milana, što je podgrijalo spekulacije o tome da za njega nema mjesta u timu, pogotovo po povratku Mustafe Fala i Nikole Milutinova. Prema novim pravilima Evrolige, svaka ekipa ima pravo da dovede jednog igrača koji je već nastupio za neku ekipu u tom takmičenju i on može odmah da zaigra te ne mora da čeka polusezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana