Crvena zvezda: Naneli fizički napao i udario košarkaša "crveno-belih"

Tanjug
Crvena zvezda: Naneli fizički napao i udario košarkaša "crveno-belih"

BEOGRAD- Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je igrač Partizana Džejms Naneli fizički napao i udario košarkaša "crveno-belih" Stefana Lazarevića prije početka današnjeg treninga u Beogradskoj areni.

"Crvena zvezda obaveštava javnost da je u nedelju u prepodnevnim časovima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao 'teške telesne povrede' nakon fizičkog napada od strane igrača Partizana Džejmsa Nanelija. Incident se dogodio pre početka prepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj areni, a tom prilikom Lazarević je zadobio povrede", navodi se u saopštenju Crvene zvezde, koja je na svom zvaničnom sajtu objavila slike sa povredama Lazarevića.
    
Crvena zvezda je u saopštenju navela da najoštrije osuđuje ovaj akt košarkaša Partizana.
    
"Zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP-a koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo delo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao 'nanošenje teških telesnih povreda'. Takođe, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabeležen u istoriji ove lige i sa ovakvim posledicama", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.
    
"Crvena zvezda je upozoravala na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Nanelija na utakmici broj dva upravo na našem igraču Lazareviću. Ovaj napad prevazilazi sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih", navode iz Crvene zvezde.
    
"Crveno-beli" su naveli da su hitno podnijeli disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskom direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige.
    
"Očekujemo da Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata", zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.
    
Košarkaši Partizana dočekaće večeras od 20.30 časova u Areni ekipu Crvene zvezde u trećem meču finala plej-ofa ABA lige.
    
Crvena zvezda vodi 2:0 u seriji, koja se igra na tri pobjede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana