Crvena zvezda i Partizan bore se za titulu šampiona Srbije

Glas Srpske
Crvena zvezda i Partizan bore se za titulu šampiona Srbije

BEOGRAD - Ljuti beogradski rivali Crvena zvezda i Partizan večeras od 20 časova započeće bitku za pehar šampiona Srbije.

Čini se da više nema tenzija kao što ih je bilo tokom ove sezone kada su igrali utakmice Evrolige, finale Kupa Radivoja Koraća odnosno finalnu seriju ABA lige. Razlog je jednostavan. Titula šampiona osim prestiža ne donosi ništa posebno nijednom timu. Zvezda brani titulu nakon što je prošle godine u finalu bila bolja upravo od Partizana, a finalna serija ove sezone biće igrana na dvije pobjede. Osam puta su igrali ove sezone. Prve dvije utakmice dobio je Partizan, da bi potom Zvezda vezala šest pobjeda. Pred početak takmičenja u Košarkaškoj ligi Srbije timovi su se morali odreći nekolicine stranaca jer je propozicijama dozvoljeno da u ekipi mogu biti samo četvorica koja nemaju pasoš Srbije. Tako se Partizan odrekao Frenka Kaminskog, Džejmsa Nanelija, Pi Džej Doužera dok je kao posljednji otišao Bruno Kaboklo. Brazilac je na svoju ruku i bez dozvole kluba napustio ekipu i navodno otišao u Orlando zbog obaveza u nacionalnom timu. Sada je pitanje koga će trener Željko Obradović staviti na poziciju centra i vjerovatno će šansu dobiti mladi Aleksa Dimitrijević koji ima 18 godina i debitovao je protiv Mege. Da Kaboklo nema obaveza u ekipi Brazila potvrdio je selektor Aleksandar Petrović. 

- S obzirom na novonastalu situaciju sa Kaboklom i Partizanom, mogu vas samo informisati da on i Jago imaju obavezu da se jave na pripreme brazilske reprezentacije, isti dan a po završetku obaveza u srpskom prvenstvu - napisao je Petrović i otklonio svaku sumnju. 

"Crno-bijeli" su poručili da su prema njemu ispunjene sve finansijske obaveze te da će biti pokrenut disciplinski postupak. 

- Partizan se u svojoj istoriji nije susretao sa ovakvim potezima igrača i učiniće sve pravne korake da na najbolji mogući način zaštiti svoje interese. U ovom trenutku, klub ima opciju u ugovoru da igrača zadrži i naredne sezone, a odluku o daljim potezima doneće u danima pred nama - navodi se u saopštenju Partizana. 

Drugi meč finala na rasporedu je u srijedu, takođe od 20 sati, dok bi eventualna majstorica bila u subotu (20.30) časova. 

Bez Bolomboja

Dok Partizan broji igrače koji su napustili ekipu pred start finalne serije plej-ofa prvenstva Srbije, u Crvenoj zvezdi broje povrijeđene. Odranije nema Adama Hange i Nikole Topića, a posljednji u nizu je Džoel Bolomboj koji neće biti spreman za prvi meč, a moguće ni i za ostale. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana